A nagypapák sűrűbben gyakorolják a lepedőakrobatikát

Az idős férfiak több mint kétszer akkora valószínűséggel aktívak szexuálisan, mint a nők. Ám nagy hangsúly van a jó egészségi állapoton.

A British Medical Journal folyóiratban közzétett tanulmányban az orvosok az amerikai népesség egészségével kapcsolatos két jelentős kísérletet elemeztek. 55 éves korban a férfiak előtt átlagosan még 15 szexuálisan aktív év áll, míg a nők előtt csak tíz és fél. Ezen kívül egy jelentős eltérést is kimutattak a nemek között a szexuális élet tekintetében.

?Összességében a férfiak nagyobb valószínűséggel aktívak szexuálisan, mint a nők, minőségibb nemi életről számolnak be, és érdekli őket a szex. Ezek a nemi eltérések az életkor előrehaladtával nőnek? ? áll az Interneten közzétett tanulmányban.

A legnagyobb eltérés a 75-85 évesek kategóriájában jelentkezik, ahol a férfiak 38,9 százaléka állítja, hogy szexuálisan aktív, míg a nők esetében ez a szám csak 16,8 százalék. A férfiak 41,2 százalékát érdekli a szex, viszont a nők csupán 11,4 százaléka mutat érdeklődést iránta.5341A 75-85 éves korosztály szexuálisan aktív csoportján belül a férfiak 70,8 százaléka érzi úgy, hogy nemi élete jó minőségű, szemben a nők körében mért 50,9 százalékkal.

Az összes korcsoport férfitagjainak mintegy háromnegyede állította azt, hogy van partnere. A nők körében azonban a 25 és 54 év közöttieknek csak háromnegyede állította ugyanezt. A 75 éven felüli nők esetében alig 40 százaléknak van partnere ? ez a szám a nők hosszabb élettartamát jelzi, valamint azt a tendenciát, hogy a férfiak előszeretettel vesznek feleségül fiatalabb nőket.

A tanulmány szerint a jó egészségi állapot létfontosságú a jó szexualitás szempontjából. Az egészséges emberek közel kétszer olyan valószínűséggel érdeklődnek a szex iránt, és várhatóan hat évvel hosszabb szexuális aktivitás vár rájuk, mint rosszabb egészségi állapotú kortársaik.

?Az orvosok ritkán foglalkoznak a szexuális problémákkal idősebb felnőttek, különösen nők esetében? ? állítják a tanulmány szerzői.

Forrás: