Lábalj ki a náthából!

Mit tegyünk, hogy minél hamarabb és a lehető legkevesebb kellemetlenséggel legyőzzük a náthát?

– Sokat nem tehetünk, de van néhány apró fortély, amik segíthetnek. Először is fogadjuk el, hogy ez egy nagyon kellemetlen állapot és próbáljuk méltósággal elviselni.

Igyunk sok folyadékot, leginkább valódi citromlével és mézzel készített teát: a sok folyadék segít a váladék letapadásának és a szövődmények kialakulásának megakadályozásában.

– A citrom magas C-vitamin tartalma erősíti az immunrendszert, a teában lévő jótékony hatású anyagokkal együtt igazi antioxidáns bombaként hat.

– A méz antibiotikumok és más kórokozó ellenes anyagok garmadájával segíti szervezetünket, hogy a fertőzést leküzdje és segít a bakteriális felülfertőződés (szövődmények) elkerülésében.

Fogyasszunk sok vitamint: lehetőség szerint sok friss zöldséget és gyümölcsöt (szezonális jelleggel citrusféléket, sütőtököt, stb. választhatunk), illetve extra forrásként a vitaminkészítmények fogyasztása is jó hatású.

– A homeopátiás orvoslás is számos készítménnyel lehet segítségünkre: erről a patikákban is felvilágosítást nyerhetünk. Több homeopátiás gyógyszer viszont receptköteles, erről kezelőorvosunktól nyerhetünk további tájékoztatást, amennyiben kapcsolatban áll a homeopátiás orvoslással.

– Számos jól bevált tüneti készítmény rendelkezésünkre áll, melyek nagyrészt recept nélkül kaphatók a patikákban. A lázat, ha magas, csillapítani szükséges.

natha_influenza_kapgaleria14

– Fejfájás esetén fájdalomcsillapítók alkalmazása jöhet szóba.

– Száraz köhögés esetén köhögéscsillapítók segítenek.

– Az orr váladékozása, a nyálkahártya duzzanata miatti panaszok kialakulása orrcseppekkel csökkenthető. Olyan, recept nélkül kapható, por formájú készítmények is elérhetők a gyógyszertárakban, amik a nyálkahártyák ereinek szűkítésével csökkentik az orr váladékozását és az orrdugulást.

A nátha tüneteiről és a legjobb megelőzéséről a KamaszPanasz oldalán olvashattok többet!

Forrás: