Üldözzük az influenzát együtt

Országos tájékoztató kampány indult a háziorvosok részére az influenza megelőzésére, továbbá annak érdekében, hogy visszaállítsák a védőoltások alkalmazásával kapcsolatos bizalmat.

Országos tájékoztató kampány indult a háziorvosok részére az influenza megelőzésére, továbbá annak érdekében, hogy visszaállítsák a védőoltások alkalmazásával kapcsolatos bizalmat – közölte az Országos Alapellátási Intézet (OALI), a kampány szakmai támogatója csütörtökön az MTI-vel.

Az intézet közleménye szerint a "Vissza a józan észhez!" című akció keretében szakmai fórumokon tartandó előadásokkal, tájékoztató anyagokkal és publikációk megjelentetésével szeretnék elérni, hogy a családorvosok még az influenzaidény előtt megkapjanak minden szükséges információt a megelőzésről és a szezonális védőoltásokról.

Úgy fogalmaztak: "az elmúlt két évben a H1N1 vírustörzs megjelenése kapcsán számos olyan információ látott napvilágot, amelynek egy része szándékos félrevezetés volt, más része pedig olyan szakértők által került publikálásra, akiknek nem tartozott illetékességi területükhöz a téma".

z0dyl3lc

Az OALI szerint ez elbizonytalanodáshoz, szakmai megosztottsághoz és oltási "pánikhoz" vezetett, aminek az eredményeként nőtt a megbetegedések, a szövődmények, valamint az "értelmetlen halálesetek" száma, különösen a fiatal korosztály és a kismamák körében.

Ezért az intézet közreműködésével elindították a tájékoztató kampányt, hogy kiemeljék az influenza megelőzésének a fontosságát, és visszaállítsák a védőoltások alkalmazásával kapcsolatos bizalmat.

Balogh Sándort, az OALI főigazgatóját idézve a közleményben azt írták: az elmúlt évek adatai és azok szakmai feldolgozása "egyértelművé tették és teszik, hogy gyakorlatilag az influenza-védőoltások kockázat- és szövődménymentesek".

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.