Inkább ne csókolgassuk a Békakirályfit!

A romantikusokat is óva intik az amerikai szakemberek attól, hogy megcsókoljanak egy békát: királyfivá válás helyett ugyanis a kétéltűek veszélyes betegségekkel fertőzhetnek meg.

Április a békák hónapja az Egyesült Államokban, ezért az amerikai szakemberek ismételten felhívják a figyelmet arra, hogy a békák betegségeket, például szalmonellát is terjeszthetnek. A találkozás azonban a békák számára is veszélyes lehet, az emberi kézen ugyanis olyan természetes olajak és sók találhatók, amelyek irritálhatják a béka bőrét. Ezért ha száraz kézzel nyúl hozzájuk az ember, akár a halálukat is okozhatja – mondja Devin Edmonds, aki a kétéltűekről írt az állattartóknak szóló kézikönyvet.

bekakiraly

A márciusban megjelent Frogs and Toads (Békák és varangyok) című kötet szerzője szerint ezek az állatok ugyanakkor nagyszerű házikedvencek lehetnek. Bár természetesen nem lehet őket a kutyához vagy a macskához hasonlítani, egy olyan világba nyújthatnak bepillantást, amely általában rejtve marad az ember elől. Ráadásul számos rendkívül színes faj létezik, így látvány szempontjából abszolút felvehetik a versenyt például a trópusi halakkal. Bár a természetben a békák ritkán élnek pár évnél tovább, fogságban akár évtizedekig is elélhetnek – adja tudtul Edmonds.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.