A játékosok személyisége

A legújabb felmérések szerint a játékosok viselkedése a számítógépes játékokban világosan tükrözi valódi személyiségüket.

Bár a vásárlási és böngészési szokásainkat rögzítő alkalmazások ma már mindennaposnak számítanak, Nick Yee és kollegái (Palo Alto Kutatóközpont – PARC) szerint a módszert sokkal kifinomultabbá lehetne tenni, ha a weboldalak a felhasználók személyiségét mérnék fel. Hogy igazolják elképzeléseiket, a kutatók 1000 World of Warcraft (WoW) játékost vizsgáltak meg.

shutterstock_60376057

A tudósok a személyiségteszteket, amelyeket előzőleg a játékosokon végeztek, összehasonlították a játékosok virtuális viselkedésével, és arra az eredményre jutottak, hogy azok a játékosok, akik az életben is zárkózottabbak, a WoW-ban is szívesebben kalandoznak egyedül, míg az életben társaságkedvelők a játékban is csapatban érzik jól magukat.

 

A kutatók szerint az online viselkedés (például a fórumozási szokások) sok mindent elárulhat a felhasználó személyiségéről. A kutatás részletes eredményeit a tudósok a májusban, Vancouverben megrendezésre kerülő Számítógépes és Emberi Tényezők Konferencián ismertetik majd.

Forrás: