Visszatér a tél

Túlnyomóan borult lesz az ég. A hajnali, reggeli órákban dél, délnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, országszerte tartós, kiadós csapadékra kell számítani.

Kezdetben főként eső várható, ami a déli órákban a nyugati határvidéken, majd később az Alföld déli, délkeleti részei kivételével egyre többfelé átvált havazásba. Az ország keleti és déli tájain átmenetileg ónos eső, fagyott eső is kialakulhat. Az északkeleti, északi szél egyre nagyobb területen megerősödik, estére viharossá fokozódik. A késő esti órákra a délkeleti megyék kivételével jelentősebb hótakaró is kialakulhat, főként északkeleten kell hófúvásra számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérsékletet délelőtt mérhetjük; általában 1 és 8 fok között, délkeleten 9, 10 fok körül várható, majd a déli órákban már csökkenni kezd a hőmérséklet.

Északnyugaton, nyugaton hidegfront, a keleti, délkeleti országrészben melegfront jellegű hatás várható. Mindkét frontra érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, illetve vérnyomás-ingadozás. A nyugaton élőknél nőhet a szervezet görcskészsége, epilepsziás rohamok léphetnek fel, szívkoszorúér fájdalmak jelentkezhetnek. Asztmatikus rohamok léphetnek fel. A keleten lakóknál álmatlanság jelentkezhet, csökkenhet a koncentráló-képesség.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.