Variációk egy témára: pár perces tészták

Ha nincs kedvünk órákat tölteni a konyhában, vagy, ha hirtelen és váratlanul toppannak be a vendégek, akkor jól jöhet pár ötlet egy gyors tészta elkészítéséhez.

Sztanó Orsolya receptjei – www.facebook.com/Thewonderingchef

Marco narancssárga tésztája

Nagyon egyszerű, mégis különleges és finom étel. A név egy kicsit becsapós, nem lesz narancssárga színű a tészta, de természetesen a paradicsomszósz és a tejszín keverékéből nagyon szép színt fogunk kapni.

Hozzávalók (3-4 személyre):

– 250 g riggatoni tészta (vagy vastagabb csövű tészta, például penne vagy kagyló)

– 100 g sűrű paradicsompüré

– 1,5 dl főzőtejszín

– friss oregánó levelek apróra vágva

– só, fehérbors

– 1 kiskanál olívaolaj

– 1 marék zöld és fekete olívabogyó

Fahéj Magazin

1. Megfőzzük a tésztát. (Arra mindig figyeljünk, hogy nem szabad túlfőzni.)

2. Közben egy kicsi serpenyőben vagy lábasban elkészítjük a szószt. Az olajat megmelegítjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Gyorsan kevergetjük, hogy ne égjen le.

3. Beleöntjük a tejszínt és addig kevergetjük, míg fel nem forr. Ha nagyon sűrű, akkor adhatunk hozzá egy kis vizet. Sóval, fehérborssal ízesítjük.

4. Összekeverjük a már leszűrt tésztával, majd hozzáadjuk az oregánót és az olívabogyókat. Nem kötelező, de egy kis frissen reszelt parmezán sajt nem rontja el.

10 perces saláta

Pillanatok alatt kész és nagyon-nagyon finom! Az avokádó vásárlásánál mindenképpen figyeljünk oda a minőségre. Óvatosan nyomkodjuk meg és csak akkor vásároljunk belőle, ha picit puha (sem a kemény, sem a nagyon puha nem megfelelő). Narancsos bors helyett használhatunk egy csipet curryt vagy kurkumát.

Fahéj Magazin

Hozzávalók (3-4 személyre):

– 250 g általunk választott tészta (penne vagy a farfalle)

– 1 db avokádó

– 1 marék hagymacsíra (vagy brokkoli-, retek- illetve póréhagymacsíra)

– 2 csipet narancsos bors

– 2-3 evőkanál fenyőmag

– 1 evőkanál olívaolaj

1. A tésztát megfőzzük.

2. Egy kis serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a fenyőmagot (vigyázni kell, mert pillanatok alatt leég).

3. Az avokádót apró kockákra vágjuk.

4. A tésztát leszűrjük, lehűtjük, majd hozzákeverjük az olívaolajat és a narancsos borsot.

5. Végül hozzáadjuk az avokádót, a fenyőmagot és a csírát.

Fahéj Magazin

Forrás: