Variációk egy témára: pár perces tészták 2012-07-16 Blog Megosztás: Tweet Ha nincs kedvünk órákat tölteni a konyhában, vagy, ha hirtelen és váratlanul toppannak be a vendégek, akkor jól jöhet pár ötlet egy gyors tészta elkészítéséhez. Sztanó Orsolya receptjei – www.facebook.com/Thewonderingchef Marco narancssárga tésztája Nagyon egyszerű, mégis különleges és finom étel. A név egy kicsit becsapós, nem lesz narancssárga színű a tészta, de természetesen a paradicsomszósz és a tejszín keverékéből nagyon szép színt fogunk kapni. Hozzávalók (3-4 személyre): – 250 g riggatoni tészta (vagy vastagabb csövű tészta, például penne vagy kagyló) – 100 g sűrű paradicsompüré – 1,5 dl főzőtejszín – friss oregánó levelek apróra vágva – só, fehérbors – 1 kiskanál olívaolaj – 1 marék zöld és fekete olívabogyó 1. Megfőzzük a tésztát. (Arra mindig figyeljünk, hogy nem szabad túlfőzni.) 2. Közben egy kicsi serpenyőben vagy lábasban elkészítjük a szószt. Az olajat megmelegítjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Gyorsan kevergetjük, hogy ne égjen le. 3. Beleöntjük a tejszínt és addig kevergetjük, míg fel nem forr. Ha nagyon sűrű, akkor adhatunk hozzá egy kis vizet. Sóval, fehérborssal ízesítjük. 4. Összekeverjük a már leszűrt tésztával, majd hozzáadjuk az oregánót és az olívabogyókat. Nem kötelező, de egy kis frissen reszelt parmezán sajt nem rontja el. 10 perces saláta Pillanatok alatt kész és nagyon-nagyon finom! Az avokádó vásárlásánál mindenképpen figyeljünk oda a minőségre. Óvatosan nyomkodjuk meg és csak akkor vásároljunk belőle, ha picit puha (sem a kemény, sem a nagyon puha nem megfelelő). Narancsos bors helyett használhatunk egy csipet curryt vagy kurkumát. Hozzávalók (3-4 személyre): – 250 g általunk választott tészta (penne vagy a farfalle) – 1 db avokádó – 1 marék hagymacsíra (vagy brokkoli-, retek- illetve póréhagymacsíra) – 2 csipet narancsos bors – 2-3 evőkanál fenyőmag – 1 evőkanál olívaolaj 1. A tésztát megfőzzük. 2. Egy kis serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a fenyőmagot (vigyázni kell, mert pillanatok alatt leég). 3. Az avokádót apró kockákra vágjuk. 4. A tésztát leszűrjük, lehűtjük, majd hozzákeverjük az olívaolajat és a narancsos borsot. 5. Végül hozzáadjuk az avokádót, a fenyőmagot és a csírát. Forrás: