Sárgabarackos csokoládétorta 2012-07-18 Blog Megosztás: Tweet Egy finom sárgabarackos csokoládétorta ebédre vagy vacsorára? Íme, a tuti recept! Hozzávalók: A tésztához: – 6 tojássárgája – 10 tojásfehérje – 15-15 dkg kristálycukor és darált dió vagy mandula – 10 kanál liszt – 8 dkg étcsokoládé. A krémhez: – 3 dkg vaj – 5 dl tejszín – 8 dkg étcsokoládé, A díszítéshez: csokidara, sárgabarack darabkák. A tojásfehérjét a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. A maradék cukrot a tojássárgákhoz keverjük, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert diót vagy mandulát, az olvasztott csokoládét és a habot. A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük, és előmelegített sütőben, nyitott sütőajtónál megsütjük. A krémhez megolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük a felmelegített tejszínt, és állandóan kevergetve felforraljuk, majd hozzáadjuk a vajat, és lehűtjük. A kihűlt tésztát három lapra vágjuk, úgy hogy az alsó rész legyen a legvastagabb. Megtöltjük a krémmel, az oldalát és a tetejét is bevonjuk, és megszórjuk csokidarával, végül a csokoládétorta tetejét, barackdarabkákkal kirakjuk. vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3); Forrás: