Pikáns limonádé szelet friss eperrel

A pikáns ízek kedvelőinek a közeledő nyár egyik kötelező alapdarabja a limonádé süti friss eperrel.

Az eper és a citrom párosa számomra pontosan azt az élményt nyújtja, amelyet elvárok egy finom süteménytől, a forma pedig – a limonádé szelet –  az egyszerűség netovábbja.

Pikáns limonádé szelet egyszerűen friss gyümölcsből

Hozzávalók
  • Tésztához:
  • 22,5 dkg puha vaj
  • 12 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • csipet só
  • Krémhez:
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 6 ek liszt
  • 1¼ dl frissen facsart citromlé
  • Tetejére:
  • 15-20 dkg negyedre vágott friss eper
 
Elkészítés
  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
  2. A nyers tésztát nyomkodjuk bele egy 40×40 cm-es, vajjal kikent tepsibe.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra és süssük 15 percig a tésztát, amíg világos arany színt nem kap.
  4. Tegyük félre hűlni.
  5. Készítsük el a krémet: mossuk meg a kezeletlen citromokat, reszeljük le a héjukat és facsarjunk belőlük 1¼ dl levet.
  6. A tojásokat keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a lisztet, a citromok héját és levét.
  7. Keverjük össze alaposan a krémet, majd öntsük a kihűlt tészta tetejére.
  8. Szórjuk meg a darabokra vágott eperszemekkel és toljuk 18 percre az előmelegített sütőbe.
  9. Vegyük ki a sütőből a süteményt: akkor jó, ha a közepe még kicsit remegős. Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Megjegyzés
Aki szereti, porcukorral is megszórhatja fogyasztás előtt.
Eper helyett áfonyával, ribizlivel vagy más gyümölccsel is megszórhatjuk.

 

Forrás: Mom with Five