Pikáns limonádé szelet friss eperrel 2017-05-19 Blog, Egészséges otthon, Otthon Megosztás: Tweet A pikáns ízek kedvelőinek a közeledő nyár egyik kötelező alapdarabja a limonádé süti friss eperrel. Az eper és a citrom párosa számomra pontosan azt az élményt nyújtja, amelyet elvárok egy finom süteménytől, a forma pedig – a limonádé szelet – az egyszerűség netovábbja. Pikáns limonádé szelet egyszerűen friss gyümölcsből Hozzávalók Tésztához: 22,5 dkg puha vaj 12 dkg cukor 25 dkg liszt csipet só Krémhez: 4 tojás 15 dkg cukor 2 citrom reszelt héja 6 ek liszt 1¼ dl frissen facsart citromlé Tetejére: 15-20 dkg negyedre vágott friss eper Elkészítés A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. A nyers tésztát nyomkodjuk bele egy 40×40 cm-es, vajjal kikent tepsibe. Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra és süssük 15 percig a tésztát, amíg világos arany színt nem kap. Tegyük félre hűlni. Készítsük el a krémet: mossuk meg a kezeletlen citromokat, reszeljük le a héjukat és facsarjunk belőlük 1¼ dl levet. A tojásokat keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a lisztet, a citromok héját és levét. Keverjük össze alaposan a krémet, majd öntsük a kihűlt tészta tetejére. Szórjuk meg a darabokra vágott eperszemekkel és toljuk 18 percre az előmelegített sütőbe. Vegyük ki a sütőből a süteményt: akkor jó, ha a közepe még kicsit remegős. Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni. Megjegyzés Aki szereti, porcukorral is megszórhatja fogyasztás előtt. Eper helyett áfonyával, ribizlivel vagy más gyümölccsel is megszórhatjuk. Forrás: Mom with Five