Palacsinta, kicsit másképp – mi marad benne?

Kevés ember van, aki ne szeretné a palacsintát – a télen-nyáron közkedvelt finomságnak csak az a hátránya, hogy fehér lisztből készül, és olajban sül.És ha nem?

Ha nem tudunk lemondani a palacsintáról, mert annyira szeretjük, készíthetjük ezt az ebédnek is kiváló finomságot kicsit máshogy. A fehérliszt és az olaj kimarad belőle…

Hozzávalók:

– 35 dkg rétesliszt

– 25 dkg kukoricaliszt

– 1 evőkanál kukorica keményítő

– 1 csomag sütőpor, só

A fentieket (kb. 5 pohár) vízzel fokozatosan hígítva palacsinta tészta sűrűségűre keverjük, 1 órán át állni hagyjuk.

Kedvezőbb, ha olaj helyett héra margarinban sütjük. A fenti mennyiségből 24 db palacsinta lesz.

vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);

Forrás: