Mustáros citromos tészta saláta

Ha egy könnyed vacsorára vágysz a nyári estékre íme, egy egyszerű és ízletes saláta.

Hozzávalók: 20 dkg párizsi egy darabban, 10 dkg nagy kocka tészta, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 tojás, 1 evőkanál mustár, 4 evőkanál olaj, 1 citrom kicsavart és átszűrt leve, ízlés szerint só, porcukor és törött fekete bors.

A tésztát forrásban lévő, 1 teáskanál sóval és ugyanennyi olajjal elkevert vízbe teszem és megfőzöm, majd hideg vízzel leszűrve jól lecsöpögtetem. Külön edényben a tojásokat keményre főzöm, és hideg vízben lehűtve meghámozom. A főtt sárgájukat kiszedem, a tojásfehérjéket pedig kis kockákra vágom.

A salátához való öntetet a következőképpen készítem: a mustárt simára keverem az olajjal és a tojássárgákkal, majd hozzáöntöm a citromlevet, a sót, borsot és a porcukrot. Addig keverem, amíg egynemű, sűrű öntet lesz belőle. Apránként belekeverek 3-4 evőkanál vizet, és félreteszem.

A párizsi bőrét lehúzom és vékony karikákra vágom, majd a karikákat egymásra téve, akkora kockákra aprítom, amekkora a tésztakocka. A megtisztított hagymát ugyancsak felkockázom, és megsózom. 10 perc múlva belekeverem az öntetbe a párizsival és a tojásfehérje-kockákkal együtt, ezután a főtt tésztát is belekeverem. A salátástálat befedem, és a hűtőszekrényben 2-3 órán keresztül érlelem.

Elkészítési ideje: kb. 45 perc.

vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);

Forrás: