Mikróra szabott recepteket ír Kovács Lázár 2012-09-21 Blog Megosztás: Tweet Kovács Lázár új konyhai kedvencei a kerámia belső térrel rendelkező Samsung mikrohullámú sütők, mert biztos lehet benne, hogy a velük készült fogásokkal sikert arat, és a takarítással sem kell sokat vesződnie. A kerámia bevonat különleges előnyeit felismerve a Samsung mikrohullámú sütőinek belső terét kerámia felülettel vonta be, hogy minden eddiginél kényelmesebb és egyszerűbb sütést tegyen lehetővé. Az ilyen mikrók kerámia belső faláról könnyen eltávolíthatók a szennyeződések, és még gyakori használat és takarítás után sem kell a színfakulástól és karcolásoktól tartani. Belső terük szagsemlegesítő, valamint 99,9 százalékban antibakteriális is, így hatékonyan elpusztítja, és távol tartja a baktériumokat. Ezt a technológiát egyébként a Samsung régóta használja beépíthető sütőiben is. Magyarország népszerű mesterszakácsa, Kovács Lázár nem csak az egyszerű karbantartásuk és tartósságuk miatt kedveli a Samsung kerámia bevonatú mikróit és sütőit, hanem stílusos kivitelezésük miatt is. Ízelítő Kovács Lázár különleges mikrós receptválogatásából: Szójás-fűszeres pulykacsíkok tésztába göngyölve, tejfölös mártással Hozzávalók 4 személyre: a pulykacsíkokhoz: 45 dkg pulykamell 8 darab tortilla lap 1 teáskanál mustár 5 evőkanál szójaszósz 5 evőkanál édes chiliszósz 5 evőkanál napraforgóolaj 4 dkg csíkokra vágott póréhagyma 5 dkg piros kaliforniai paprika 2 gerezd zúzott fokhagyma 1 evőkanál apróra vágott korianderlevél 1 mokkáskanál őrölt fekete bors a tejfölös mártáshoz: 1 mokkáskanál szardella pasta 4 evőkanál tejföl 2 evőkanál majonéz 1 teáskanál mustár 2 evőkanál olívaolaj Elkészítési idő: 45 perc Elkészítés: A pulykamellet hosszában ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, keverőtálba tesszük, majd összekeverjük a szójaszósszal, az édes chili szósszal, a napraforgóolajjal, a mustárral, a zúzott fokhagymával, a csíkokra vágott póréhagymával, a kaliforniai paprikával, a sóval és a borssal. Az ízesített pulykamell csíkokat kiterítve egy tűzálló, lapos tálra tesszük, majd mikrohullámú sütőbe téve, 300 W-on, grill funkcióval kiegészítve, 12 percig grillezzük úgy, hogy félidőben átforgatjuk a húst. Miután szép pirosra sült, hozzákeverjük az apróra vágott korianderlevelet, majd a tortilla lapokba tekerve, a mikrohullámú sütőbe visszatéve, még 3 percig grillezzük. A mártáshoz összekeverjük a hozzávalókat, és a langyosra hűlt pulykahúsos tekercseket ebbe mártogatva fogyasszuk. Forrás: