Marcipán készítés házilag 2012-07-20 Blog Megosztás: Tweet A marcipán a cukrászok által használt egyik díszítő elem, amelyből különböző formákat lehet kialakítani. Aki kedvet érez, hozzá próbálja ki a marcipán készítést otthon. Az ügyes és kreatív háziasszonyok saját maguk is megpróbálkozhatnak a marcipán készítésével és formázásával, ehhez szeretnénk némi segítséget nyújtani. Aki szeretne saját maga marcipánt készíteni szüksége lesz mandulabélre, porcukorra és vízre. Vegyünk, kb. 30 dkg mandulabelet, hámozzuk meg, ezt úgy a legkönnyebb, ha pár percre forró vízbe áztatjuk, utána már könnyedén lejön a héja. Ezután a mandulákat szárítsuk ki legalább egy napig és daráljuk le. A felét dolgozzuk össze kb. 20 dkg porcukorral, majd főzzünk össze 20 dkg cukrot, vízzel egy lábosba, és ha kihűlt keverjük össze a cukros mandulával. Máris kész a marcipán. Ezt lehet színezni ételfestékkel és ízesíteni dióval, és aromákkal. A marcipán kitűnő minőségű lesz, ha a porcukor helyett szörpöt használunk, és a felfőzött szörpös szirupot öntjük a darált mandulára. Ha kevesebb a marcipánban a cukor jobban lehet majd formázni. Így készül a marcipán! Hozzávalók: – 20 dkg mandula – 20 dkg porcukor – 20 dkg vaníliás cukor A mandulát forró vízbe mártjuk, kivesszük, majd meghámozzuk és hagyjuk kiszáradni. Ezután ledaráljuk, és egy üstbe elkeverjük a cukorral és annyi vízzel, hogy sűrű egynemű masszát kapjunk. Ezután hagyjuk kihűlni és újra átdaráljuk, majd kézzel átgyúrjuk. Cukormáz készítése bevonáshoz 15 dkg porcukrot átszitálunk, és 1 tojásfehérjével simára keverjük. A keverés közben adjunk hozzá egy negyed citrom levét szépen szinte cseppenként. Ettől a máz szép fényes lesz, de ha színezni szeretnénk, adjunk hozzá ételfestéket. Az így elkészült mázat felhasználhatjuk sütemények és torták díszítésére. vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3); Forrás: