Madártej gyorsan és egyszerűen 2012-07-17 Blog Megosztás: Tweet A madártej egyike a legfinomabb édességeknek, desszerteknek. Íme, egy egyszerű, finom recept, mellyel te is meglepheted barátaidat. Hozzávalók: – 1,5 liter tej – 15 dkg cukor – 4 tojás, – 1 evőkanál liszt – 1 zacskó vaníliás cukor – csipetnyi só. A tojásfehérjéből 5 dkg cukorral kemény habot verek, majd félliternyi forralt tejbe beleszaggatom. Ha az egyik fele megfőtt, lapátkanállal óvatosan megfordítva a másik felét is megfőzöm, ezután szűrőkanállal kiszedem a tejből, és tálra rakom. A visszamaradt tejet hozzáöntöm a többi tejhez. A tojássárgáját simára keverem a maradék cukorral, majd kevés tejet hozzáöntve, a liszttel is simára keverem. Ezután apránként hozzáöntöm a többi tejet, és kis lángon addig keverem, amíg egy kicsit megsűrűsödik. Ha kihűlt, belekeverem a vaníliás cukrot és a sót, majd tetejére teszem a főtt habgaluskákat. A hűtőszekrényben jól lehűtöm. Forrás: