Ma több lesz a felhő, és zápor, néhol zivatar is lehet

Közepesen és erősen felhős időszakokra számíthatunk, estefelé csökkenhet jelentősebben a felhőzet. Összességében több helyen alakulhat ki zápor, helyenként- nagyobb eséllyel az Északi-középhegység térségében – zivatar.

A déli szél élénk, főként a Dunántúlon erős, zivatarok környezetében átmenetileg viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű.

Gyenge hidegfront jellegű hatás várható. Előfordulhat fejfájás, migrén, valamint szédülés is. Ingadozhat a vérnyomás. Epilepsziás, illetve asztmatikus rohamok léphetnek fel. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a nyír pollenkoncentrációja várhatóan országszerte emelkedni fog, sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet is. A kőris, a nyár, a gyertyán, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas, a fűzé az alacsony-közepes tartományban alakul. A zöld juhar (Acer negundo) virágpora is sokfelé magas koncentrációban lehet jelen. Az éger, a mogyoró, valamint a szil pollenkoncentrációja várhatóan alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.