Kreativitás és harmónia Feng Shui segítségével

Azt gondolom, hogy a kreativitás fontos, kimunkálásra váró tulajdonság mindannyiunk számára, jó lesz ezt a kérdést alaposan körüljárni.Hogy miért?

Kreativitásra van szükségünk a problémáink megoldásához, a pénzteremtéshez, a családi béke megőrzéséhez, vagy éppen helyreállításához.

Új ötletek segíthetnek ki egy-egy megrekedt élethelyzetből, de szükségünk van erre az erényünkre, ha vállalkozásunk előrelépésén dolgozunk, vagy éppen átfestjük a szobánk falát, gyöngyöt fűzünk, vagy akár mandalát készítünk.

Ezért nyilván nem véletlen, hogy a FengShui az otthonunk (irodánk, munkahelyünk) nyugati részén, egy teljes életterületet – mely alkotókészség, gyerek elnevezésre hallgat – szentel annak érdekében, hogy ezt a jellemvonásunkat minél tökéletesebbre formáljuk. Ez a tartomány „felelős” a gyermekeinkkel való kapcsolatunkért, sőt a gyermekáldásért is. Meddő pároknak nagyon fontos, hogy ez a hely épp és egészséges legyen.

csalad_foz

Ha terápiára járunk, szintén itt kell az energiát amennyire csak lehet aktivizálni. Innen tudunk erőt meríteni a traumáink feldolgozásához. Itt tehetünk nagyon sokat a felhőtlen, szabad öröm megéléséért, kiváltva az ideiglenes boldogságunkat, melyet egy újabb vagyontárgy birtoklása okoz.

Összességében az alkotókészség, gyerek életterület aktiválásával alkothatunk olyan energiákat, melyek segítenek abban, hogy a bennünk szunnyadó ötletek felszínre kerüljenek, és ez által kibontakoztathassuk teremtő képességünket.

Tanácsadói munkám során azt tapasztalom, hogy ez az életterület – a fontossága ellenére – méltánytalanul háttérbe szorul.

noi-nyak

A klienseimnek fontos, hogy legyen sok pénzük, legyen munkájuk, és boldog párkapcsolatban éljenek, de a kreativitásról ritkán kérdeznek.

Mindig azt tanítom ügyfeleimnek, hogy a FengShui elsődleges célja az egyensúly, és általa a harmónia megteremtése. Az arány akkor is felborul, ha egy-egy életterületet elhanyagolunk, nem fordítunk rá kellő figyelmet.

Milyen problémák merülhetnek fel, ha mellőzöd az alkotókészség, gyerek életterületet?

  • Elmarad a várva várt gyermekáldás
  • Nehezen gyógyulnak lelki sebeid, a terápia ellenére
  • Sok ötleted van, de nem tudod őket megvalósítani
  • Elapadt az alkotókedved, ötlettelen vagy
  • Megromlott a gyermekeiddel a kapcsolatod
  • Örömtelen az életed, képtelen vagy boldogságot érezni

Vállalkozás vagy munkahely kapcsán:

  • Az újításaid nem érik el céljukat a gyakorlatban, a cégedből „elfogyott” az innováció képessége
  • A vállalkozásod megrekedt a fejlődésben, és ötleted sincs, hogy merre tovább
  • Ha főnököddel, vagy a beosztottaddal megromlott a kapcsolatod

Milyen megoldások léteznek a különböző anomáliák orvoslására?

Természetesen a legfontosabb a lomtalanítás, takarítás és a tértisztítás. Ezt követően tehetsz bármiféle aktivátort, vagy orvoslási eszközt a lakásod nyugati részére.

Ez az életterület a Kínai öt elem tana szerint FÉM elemhez tartozik. Általánosságban az itt használható színek: arany, ezüst, bronz, fehér, vaj, szürke, pasztell. A megfelelő forma kör, ellipszis és a gömb, az ideális anyag pedig a fém, a brokát, a fémszálas anyag, esetleg a lurex.

Nézzünk néhány konkrét problémára megoldást:

„Gyermeket szeretnék!”

  • Ha van valódi hited, bízol égi segítőidben, akkor használhatsz Krisztus, vagy Buddha ábrázolást gyermekkel.
  • Amennyiben távol áll tőled a vallás, akkor ugyan ezt a funkciót a piros fuxia és a sárgabarack tölti be.
  • Mindkét szimbólum használható abban az esetben is, ha a gyermekeiddel megromlott a kapcsolatod.

„Elapadt az életkedvem, depressziós vagyok!”

  • Ha úgy látod, hogy elveszítetted a képességed a boldogságra, lehangolt vagy, sötét, negatív gondolatok árnyékolják be mindennapjaidat, remek gyógyír az aventurin vagy a jáde kő.

„Nincsenek új ötleteim!”

  • Ilyen esetben válassz rózsaszín, vagy fehér begóniát. Energiájával új ötleteket hoz, alkotásra serkent.

„Elégedetlen vagyok, nem érzem magam fontosnak!”

  • A szegfűszeg kiváló füstölő vagy illóolaj abban az esetben, ha nem érzed magad „hasznosnak”. Feltölt kreativitással, enyhíti az önmagaddal szembeni dühöt, és elégedetlenséget.

Forrás: https://napidoktor.hu/index