Süssünk graham kenyeret! 2015-08-01 Blog, Otthon Megosztás: Tweet Ennél a finom graham kenyérnél az elkészítés egyik titka, hogy porélesztő helyett friss élesztőt használjunk. Azért jobb friss élesztővel dolgozni, mert gyorsabban megkel a kenyér, és kelés közben sokkal intenzívebb az élesztő illata. Ezt sem kellett dagasztani, mégis nagyon szép, és foszlós lett! Hozzávalók: 50 dkg graham liszt (GL-200) 1 csomag, 50 g-os friss élesztő 1 ek só 3 dl langyos víz Elkészítés: Az élesztőt belemorzsoljuk a vízbe, megvárom míg szépen feloldódik. A lisztet és a sót egy keverő tálban összekeverjük. Majd az élesztős vízzel is jól összekeverjük, és konyharuhával letakarva, 1-1,5 órára kelni hagyjuk. Miután megkelt, 220°C fokos sütőben légkeveréssel, olívaolajjal kikent és kilisztezett jénaiban 35 percig fedővel, 5 perc fedő nélkül sütjük. Forrás: