Süssünk graham kenyeret!

Ennél a finom graham kenyérnél az elkészítés egyik titka, hogy porélesztő helyett friss élesztőt használjunk.

Azért jobb friss élesztővel dolgozni, mert gyorsabban megkel a kenyér, és kelés közben sokkal intenzívebb az élesztő illata. Ezt sem kellett dagasztani, mégis nagyon szép, és foszlós lett!

graham2

Hozzávalók:

  • 50 dkg graham liszt (GL-200)
  • 1 csomag, 50 g-os friss élesztő
  • 1 ek só
  • 3 dl langyos víz

Elkészítés:
Az élesztőt belemorzsoljuk a vízbe, megvárom míg szépen feloldódik. A lisztet és a sót egy keverő tálban összekeverjük. Majd az élesztős vízzel is jól összekeverjük, és konyharuhával letakarva, 1-1,5 órára kelni hagyjuk.

Maple Syrup Graham Bread

Miután megkelt, 220°C fokos sütőben  légkeveréssel, olívaolajjal kikent és kilisztezett jénaiban 35 percig fedővel, 5 perc fedő nélkül sütjük.

Forrás: