5 remek palacsinta recept

A palacsinta akár desszertnek, akár főételnek is ideális lehet, és számtalan variációban elkészíthető! Bemutatunk 5 remek palacsinta receptet!

Palacsintatészta készítése – alaptészta

Harminc dkg finomlisztet simára keverünk 2 egész tojással, és állandó keverés mellett hozzáöntünk annyi folyadékot, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk.

A folyadék lehet tej, fele tej és fele víz vagy szódavíz. Csipetnyi sóval ízesítjük.

  • Az édes tésztánál egy evőkanál kristálycukrot is adunk hozzá.
  • A sós tésztát a szokásosnál egy gondolattal, több sóval ízesítjük.
  • A kész tésztát kb. 15 percig pihentetjük, és utána kezdjük sütni.
  • Ez a mennyiség 15-20 palacsinta sütéséhez elegendő.

Afrikai palacsinta

A kókuszreszeléket kakaóval, reszelt narancshéjjal, kristálycukorral elkeverjük. Az édes tésztából sütött palacsintákat megtöltjük vele, henger alakúra formázzuk. Vaníliamártással tálaljuk.

Almás palacsinta

A hámozott, vékony szeletekre vágott almákat vajon megpároljuk. Az édes palacsintatésztából – lehetőleg vajon – a szokásosnál vastagabb tésztát sütünk úgy, hogy amikor a tészta a serpenyőben már összeállt, akkor az almaszeleteket belenyomkodjuk, megforgatjuk benne, és készre sütjük.

palacsinta

Melegen, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Almás-mákos palacsinta

A darált mákot állandó keverés mellett cukros tejjel sűrű péppé főzzük. Reszelt citromhéjjal és reszelt almával ízesítjük. Az édes tésztából sütött palacsintákat a mákos krémmel megtöltjük.

Összegöngyöljük, vaníliás porcukorral meghintjük, puncsmártással tálaljuk.

palacsinta1

Alpesi palacsinta

Az áttört tehéntúrót kevés liszttel, porcukorral és személyenként 1 tojással jól eldolgozzuk. Személyenként 1/2 dl tejjel simára keverjük. Vajazott palacsintasütőben megsütjük, sárgabarack lekvárral megkenjük. Félbehajtva, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Forrás: