Kezdődik a nyár

A fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk. A Dunántúl nyugati részén és északkeleten szórványosan, másutt helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között valószínű.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A déli órák környékén többfelé erős lesz az UV sugárzás, emiatt ajánlott ügyelni a bőrvédelemre!

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is jellemzően közepes marad, de helyenként magas is lehet. A csalánfélék pollenkoncentrációja emelkedik, egyre többfelé érheti el a magas szintet. Az útifű pollenkoncentrációja várhatóan az alacsony-közepes, a lóromé az alacsony tartományban alakul. Elkezdődött a libatopfélék és a kenderfélék virágzása, pollenjük egyelőre alacsony mennyiségben van jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően közepes-magas, de többfelé elérheti a nagyon magas szintet is.

Forrás: met.hu