Készítsünk málnás rebarbarás cupcakest! 2012-04-04 Blog Megosztás: Tweet Mi a különbség a sima muffin a cupcakes között? A cupcakes teteje gyönyörűen fel van díszítve, így a tetején lévő krémet is élvezhetjük. Hozzávalók: 25 dkg teljes kiőrlésű liszt, 2 tojás, 10 dkg barnacukor, 10 dkg margarin, 2 dl tej, 1 szál friss rebarbara, 1 kanál cukor, 12 ek. málnalekvár, 10 dkg friss málna, 1cs. sütőpor, 1 tk. őrölt fahéj, csipet szerecsendió, 1cs. vaníliás cukor, csipet só, muffin papír. A rebarbarát megtisztítjuk, megszárítjuk, majd felszeleteljük, és egy evőkanál cukorral ízesített vízben megfőzzük. ( rebarbarát már minden nagyobb bevásárló csarnokban, vagy bevásárló központban lehet kapni). A málnát is jó alaposan megmossuk és lecsepegtetjük, majd egy villával összetörjük. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra, és előkészítjük a tepsit a muffin papírokkal. Egy nagy tálba öntsük bele a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót, majd vegyítsük össze ezeket egy fakanállal. Egy másik tálba öntsük bele a két féle cukrot, a vajat, majd egy kézi mixerrel keverjük habosra a tál tartalmát. Ezután egyesével keverjük hozzá a tojásokat, és az adjuk hozzá lassan a tejet. Ha ezzel elkészültünk adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, majd egy fakanál segítségével keverjük simára a tésztát. Legvégül öntsük hozzá az összetört málnát, és a megfőtt rebarbarát. A málnapürét érdemes egy szitán átszűrni, hogy a magok ne kerüljenek bele a muffinba. A muffin formákat egy kanállal töltsük meg félig a tésztával, majd tegyünk rá egy kis kanál málnalekvárt, végül kanalazunk rá egy újabb adag tésztát. Toljuk be a tepsit az előmelegített sütőbe és süssük kb. 20-25 percig a muffinkat. A cupcakes tetejét díszítsük fel málnaszörppel, vagy málnapürével színezett és ízesített tejszínhabbal, végül a tetejére tegyünk minden süteménynek egy szem málnát. vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3); Forrás: