Készítsünk fertőtlenítőszert házilag!

Mára már köztudott, hogy a fertőtlenítést, felmosást és vízkőmentesítést meg lehet oldani házilag készített szerekkel, ugyanolyan hatékonyan, mintha durva vegyszereket használnánk.

Fertőtlenítő spray házilag:

Spricnis flakonba töltsünk meleg vizet. Tegyünk bele 2 evőkanál szódabikarbónát és 2 evőkanál ecetet. Aki nem kedveli az ecet illatát, helyettesítheti citromsavval. Ez fel fog pezsegni, várjuk meg, míg lecsendesül. Ekkor csepegtessünk bele 15 csepp teafaolajat. Ez a recept 1 liternyi vízhez van.

Használata: Fújjuk be vele a kezelendő felületet, majd töröljük át egy kendővel, ronggyal.

tisztitoszerek

Alkalmazható: konyhai munkafelületeken, ajtókon és kilincseken, a wc ülőke áttörlésekor, és a wc kefe tartójába öntve belőle. További illóolajokat tetszés szerint adhatunk hozzá.

Vegyszermentes vízkőmentesítés:

Fél liter vízhez tegyünk 2 evőkanál citromsavat és 1 evőkanál szódabikarbónát, illetve tetszés szerint illóolajat.

Használata: Célszerű ezt is spricnis flakonban elkészíteni. A csaptelepet lefújjuk, negyedórára hagyjuk állni, aztán mosogatószivaccsal áttöröljük. Erős vízkő esetén ezt többször meg kell ismételni, de hatni fog, csak csinálni kell Ha citromsavval dolgounk, azt mindig frissen készítsük el. Tehát ne rakjuk el egy hétre a keveréket, mert egyrészt hatását veszíti, másrészt megromlik.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

  1. Sun

    alkohol, víz , eukaliptusz olaj , ect…….nagyon sok variáns van, ki mihez tud hozzájutni , én évek óta használom influenzás időszakban is, mert engem is elvinne most már ha valami komolyyabb járványt elkapnék …………

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.