Kapros makaróni saláta 2012-08-08 Blog Megosztás: Tweet Ha ebben a forró melegben nincs kedved bekapcsolni a tűzhelyet, amitől még melegebb lesz, íme egy sütés nélküli egyszerűen elkészíthető hideg vacsora recept! Hozzávalók: – 10 dkg makaróni – 2 csokor kapor – 4 dl kefir – fél citrom leve – 1 közepes kígyóuborka – evőkanál só – 1 mokkáskanál törött fehér bors, – csipetnyi porcukor. A tésztát apróra töröm és megfőzöm. Leszűröm, hideg vízzel leöblítem, és hagyom, hogy teljesen kihűljön. Közben az uborkát megmosom, és héjastól legyalulom. A kefirt simára keverem a citromlével, a törött borssal és kevés sóval, majd a porcukorral ízesítem. Ezután belekeverem a megmosott, lecsöpögtetett és nagyon finomra összevágott kaprot. Az öntetbe beleforgatom a már kihűlt tésztát, és befedve beteszem a hűtőszekrénybe. Néhány órai érlelés után tálalom. Vacsorasalátának nagyon jó, de hideg sült mellé köretként is tálalható. Elkészítési ideje: kb. 30 perc (hűtés nélkül). vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3); Forrás: