Kapros makaróni saláta

Ha ebben a forró melegben nincs kedved bekapcsolni a tűzhelyet, amitől még melegebb lesz, íme egy sütés nélküli egyszerűen elkészíthető hideg vacsora recept!

Hozzávalók:

– 10 dkg makaróni

– 2 csokor kapor

– 4 dl kefir

– fél citrom leve

– 1 közepes kígyóuborka

– evőkanál só

– 1 mokkáskanál törött fehér bors,

– csipetnyi porcukor.

A tésztát apróra töröm és megfőzöm. Leszűröm, hideg vízzel leöblítem, és hagyom, hogy teljesen kihűljön. Közben az uborkát megmosom, és héjastól legyalulom. A kefirt simára keverem a citromlével, a törött borssal és kevés sóval, majd a porcukorral ízesítem.

Ezután belekeverem a megmosott, lecsöpögtetett és nagyon finomra összevágott kaprot. Az öntetbe beleforgatom a már kihűlt tésztát, és befedve beteszem a hűtőszekrénybe. Néhány órai érlelés után tálalom. Vacsorasalátának nagyon jó, de hideg sült mellé köretként is tálalható.

Elkészítési ideje: kb. 30 perc (hűtés nélkül).

vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);

Forrás: