Ismered ezeket az ehető virágokat? 2017-02-27 Blog, Természetesen, Zöld Megosztás: Tweet Köztudott, hogy rengeteg virágot használnak fel az ételek dekorálásához, a természetgyógyászatban vagy az orvostudományban – az azonban már nem mindenki számára egyértelmű, melyiknek a szirma ehető. A Superstar Magazine 20 olyan virágot gyűjtött össze, amelyek szirmai természetes színt és finom ízt adnak ételeinknek. Bár sokféle lehetőség közül választhatunk – egyesek például virágszirmokból készítenek házi fagylaltot, vagy a snidling virágával teszik pikánsabbá a pizzát – kellő körültekintéssel kell csipegetni a természet szépségeit. Először mindig bizonyosodjunk meg arról, milyen fajtával állunk szemben, és ügyeljünk arra, hogy a lentebb felsorolt esetekben csak a szirmokat fogyasszuk el. Ne feledjétek: a vadon nőtt virágok a legegészségesebbek, hiszen őket valószínűleg semmilyen kémiai szerrel nem kezelték. Kardvirág Bár nehéz elhinni, de a kardvirág íze leginkább a salátához hasonlítható, így általában különféle köretekhez szokták tálalni. 12. Hibiszkusz A hibiszkusz virága olyan, mintha áfonyát ennénk – a gyümölcssaláták egyik elengedhetetlen alapanyaga. 13. Jázmin Édességek, valamint kagylók és rákfélék zamatát erősíti fel ez a csodás virág. 14. Levendula Pikáns és édes ételekhez egyaránt ajánlott – különösen ajánljuk a levendulacukrot kekszekhez, lekvárokhoz vagy zöldséges, fűszeres fogásokhoz. pozitivnap.hu Forrás: https://napidoktor.hu/index