Hurrá itt a málnaszezon 2012-06-24 Blog Megosztás: Tweet Pici piros és nagyon finom. Íme, három nyári recept, süssünk finom málnás édességet. Málnás kocka Isteni finom sütemény a hétvégi vendégvárásra. A sütemény fő kelléke a finom zamatos málna. Hozzávalók: 25 dkg liszt, 17 dkg margarin, csipet só, 8 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 1 kanál tejföl, 1 sütőpor. A krémhez: 30 dkg málna, 20dkg cukor, 4dl víz, 3dkg zselatin, 1 tojásfehérje. A tésztához összekeverjük a lisztet a sütőporral, a sóval és a porcukorral. Hozzáadjuk a margarint, a tejfölt, és a két tojás sárgáját. Jó alaposan összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, és egy kilisztezett kivajazott tepsibe fektetjük. Előmelegített sütőben közepes hőfokon szép arany barnára sütjük a tésztát, majd ha kész kivesszük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a tészta tetejét kirakjuk a málnaszemekkel és félre tesszük, A krémhez vízben felfőzzük a cukrot, és amikor már kellően besűrűsödik, hozzáadjuk a tojásfehérje keményre vert habját, és kikeverjük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a zselatint, és amikor már kezd megszilárdulni, ráöntjük a tésztára a málnaszemek tetejére. Hűtőbe tesszük, amíg a zselatin teljesen meg nem szilárdul. Málnakrém Nagyon finom krém, amely önmagában is fogyasztható, de süteményekbe is felhasználható. Gyorsan elkészíthető, a gyerekek imádni fogják. Hozzávalók: 2 tojás, 2 kanál liszt, 2 kanál cukor, 1 cs. sütőpor, 1 dl rum, 10 dl tej, 1 cs. málna ízű pudingpor, 1 cs. tejszínes pudingpor, 25 dkg cukor, 15 dkg friss málna, 2 dl tejszín, 1 cs. zselatinpor, 0,5 dl víz. A málnát jó alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük és félre tesszük. A tojásokat szét választjuk és két tojás sárgáját habosra kikeverünk, majd hozzáadunk kristálycukrot. A sütőport belekeverjük a lisztbe majd ezt is hozzáadjuk a tojássárgájához. A két tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan ezt is belekeverjük a tojássárgájába. Ha kész a tészta egy kilisztezett és kivajazott tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Ha kisült megvárjuk, míg egy kicsit kihűl, felkockázzuk és rummal egy kicsit meglocsoljuk. Ha gyerekeknek készül, ezt el is hagyhatjuk vagy használjunk rum aromát. Ezután a tasakon található leírás szerint készítsük el a tejszín ízű pudingport, majd hagyjuk kicsit kihűlni. Egy porcelán tálat vízzel öblítsünk ki, és öntsük bele a krémet. A krém tetejére helyezzük el a málnaszemeket, és a meglocsolt és felkockázott piskótát. Ezután készítsük el a málnás pudingot is tejjel és kevés cukorral főzzük össze, majd ezt is hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt ezt is öntsük rá a piskótára. A végén a tejszínt tegyük egy tálba adjuk hozzá a zselatint és verjük fel kemény habbá. A krémet borítsuk ki egy lapos tálcára és a tetejét díszítsük finom tejszínhabbal. Díszítésnek még használjuk fel pár szem szép nagy málnaszemet. A másik variáció, ha kis üvegpohárba rétegezzük az édességet és a tetejét díszítjük tejszínhabbal. Málnás fánk: Nem egy megszokott édesség, de igazán különleges és finom csemege a hétvégi ebéd mellé. Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 dkg élesztő,2 dl tej, 3 dkg margarin, csipet só, cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 3 dkg liszt, friss málna. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, egy csipet sót, a margarint, a kristály és a vaníliás cukrot is. Addig dagasztjuk, amíg el nem válik az edény falától, ha szükséges még adhatunk hozzá tejet vagy lisztet. Ha már kellően kidolgoztuk tegyük a tálat meleg helyre és hagyjuk kelni. Ha megkelt nyújtsuk ki, és vágjuk fel téglalap alakúra a tésztát. A téglalap egyik felére tegyünk, egy vagy két szem málnát majd hajtsuk rá a tészta másik felét, és tojássárgájával kissé ragaszuk össze, majd forró olajban süssük ki a fánkokat. Porcukorral meghintve melegen tálaljuk. Forrás: