Hogyan készül a Minestrone zöldségleves?

Sokat hallhattunk már az olasz Minestrone-ról, ezt a közkedvelt levest azonban otthon magunk is el tudjuk készíteni.

A Minestrone zöldségleves olasz különlegesség – ha beszerezzük a hozzávalókat, magunk is megfőzhetjük, igazi itáliai hangulatot teremtve!

Hozzávalók 4 személyre:

– 1 húsos zöldpaprika

– 100 gr sárgarépa

– 50 gr zellergumó

– 100 gr burgonya

– 1 közepes cukkini

– 100 gr kelkáposzta

– 1 fej hagyma

– 2 gerezd fokhagyma

– 100 gr fejtett bab

– 1 nagy paradicsom

– 2 zellerszár

– 1 csokor petrezselyem

– 2 szál friss bazsalikom

– 2 evőkanál olaj

– só, bors

– 40 gr aprótészta

– 50 gr reszelt parmezán sajt

fűszer

A paprikát megmossuk, nyílt láng fölött vagy a grillsütőben héját megkapatjuk, 10-15 percre nylonzacskóba tesszük, majd héját lehúzzuk, apró kockákra vágjuk.

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát, a zellert, a burgonyát és a hámozatlan cukkinit apró kockákra, a kelkáposztát vékony csíkokra, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.

A fejtett babot leöblítjük. A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, magjait eltávolítjuk, apróra vágjuk. A zellerszárat, a petrezselymet és a bazsalikomot leöblítjük. Levélkéiket lecsipkedjük, finomra vágjuk, a zellerszárat felkarikázzuk.

Egy nagyobbacska fazékba felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a hagymát és a fokhagymát, fedő alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az összes zöldséget, 2 percig erős tűzön pirítjuk, majd felöntjük 1,5 l. vízzel.

Beleszórjuk a vágott bazsalikomot és zellerzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fedő alatt, mérsékelt tűzön 45-50 percig főzzük. A forrdogáló levesbe szórjuk a tésztát, 10 percig főzzük.

Lehúzzuk az edényt a tűzről, belekeverjük a reszelt sajtot és fedő alatt 10 percig pihentetjük.

Tálaláskor megszórjuk a vágott petrezselyemmel. Külön tálkákban további reszelt sajtot kínálhatunk hozzá.

vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);

Forrás: