Hogyan készül a Minestrone zöldségleves? 2012-06-06 Blog Megosztás: Tweet Sokat hallhattunk már az olasz Minestrone-ról, ezt a közkedvelt levest azonban otthon magunk is el tudjuk készíteni. A Minestrone zöldségleves olasz különlegesség – ha beszerezzük a hozzávalókat, magunk is megfőzhetjük, igazi itáliai hangulatot teremtve! Hozzávalók 4 személyre: – 1 húsos zöldpaprika – 100 gr sárgarépa – 50 gr zellergumó – 100 gr burgonya – 1 közepes cukkini – 100 gr kelkáposzta – 1 fej hagyma – 2 gerezd fokhagyma – 100 gr fejtett bab – 1 nagy paradicsom – 2 zellerszár – 1 csokor petrezselyem – 2 szál friss bazsalikom – 2 evőkanál olaj – só, bors – 40 gr aprótészta – 50 gr reszelt parmezán sajt A paprikát megmossuk, nyílt láng fölött vagy a grillsütőben héját megkapatjuk, 10-15 percre nylonzacskóba tesszük, majd héját lehúzzuk, apró kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát, a zellert, a burgonyát és a hámozatlan cukkinit apró kockákra, a kelkáposztát vékony csíkokra, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A fejtett babot leöblítjük. A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, magjait eltávolítjuk, apróra vágjuk. A zellerszárat, a petrezselymet és a bazsalikomot leöblítjük. Levélkéiket lecsipkedjük, finomra vágjuk, a zellerszárat felkarikázzuk. Egy nagyobbacska fazékba felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a hagymát és a fokhagymát, fedő alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az összes zöldséget, 2 percig erős tűzön pirítjuk, majd felöntjük 1,5 l. vízzel. Beleszórjuk a vágott bazsalikomot és zellerzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fedő alatt, mérsékelt tűzön 45-50 percig főzzük. A forrdogáló levesbe szórjuk a tésztát, 10 percig főzzük. Lehúzzuk az edényt a tűzről, belekeverjük a reszelt sajtot és fedő alatt 10 percig pihentetjük. Tálaláskor megszórjuk a vágott petrezselyemmel. Külön tálkákban további reszelt sajtot kínálhatunk hozzá. vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3); Forrás: