Gyors fánkrecept 2018-02-02 Blog, Egészséges otthon, Otthon Megosztás: Tweet A fánk ugyan szorosan a Farsang ünnepéhez kötődik, és legtöbben téli finomságként tartják számon. Ez nem így van. A gyors minifánkok, csakúgy mint a palacsinta, bármikor könnyen elkészíthetőek az édességre vágyó családtagok, barátok részére. Fárnkrecept – Hozzávalók 4 személyre 2 db tojás 4 ek cukor 1 cs vaníliás cukor 20 dkg liszt 1 cs sütőpor 1 kis doboz bármilyen joghurt. Lehet gyümölcsös, natúr, csokis A fánkok elkészítése A tojásokat a fehérjével együtt egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Beleöntjük a joghurtot, és a sütőporral előre elkevert lisztet. Sűrű, ragacsos tésztát kell kapnunk. Ha túl sűrű a fánk tészta, még tegyünk hozzá egy kis joghurtot. Az olajat felforrósítjuk, – bőségesen öntsünk az edénybe olajat, hogy a fánkocskák jól átsülhessenek – és evőkanálnyi kupacokat teszünk bele a tésztából. Célszerű a kanalat olajba mártani előtte, így nem ragad hozzá a tészta és könnyebben ki tudjuk porciózni az adagokat. Amikor az olaj már felforrósodott, vegyük kisebb lángra a tűzhelyet. A fánkok mindkét oldalát süssük meg. Fahéjas, vagy egyéb ízesített cukorban ízlés szerint megforgathatjuk. Frissen tálaljuk. Forrás: https://napidoktor.hu/index