Gyömbéres sütőtök krémleves

Az alábbi finom, és gyorsan elkészíthető receptet a Gasthaus Meyer bocsátotta rendelkezésünkre, illetve olvasóinknak kipróbálásra.

Hozzávalók (4 személyre):

– ca. 500 g sütőtökbél (felkockázva)

– 1 közepes fej hagyma (felaprítva)

– 1 gerezd fokhagyma (felaprítva)

– olvasztott vaj

– 1dl narancslé

– ca. 6dl húsleves

– 1 kávéskanál curry

– 2-3cm hámozott gyömbér

– 1dl tejszín (keményre felverni)

Elkészítés

A felkockázott tököt a felaprított hagymával, és a fokhagymával vajon megpárolni, majd felönteni a húslevessel és a narancslével. Fűszerezni a curry-vel, majd lefedve kislángon hagyni egészen elfőni. Összeturmixolni.

A gyömbért citromreszelőn krémesre lereszelni, óvatosan összekeverni a tejszínhabbal.

A levest tányárba, vagy leveses csészébe merni, a gyömbéres tejszínhabot a tetejére helyezni.

Jó étvágyat!

Forrás: