Gyenge hidegfront érkezik

A nap első felében még sok lesz a felhő, késő délutántól északnyugat felől csökken a felhőzet és többórás napsütés várható.

Reggel, délelőtt elvétve, majd déli óráktól többfelé alakulnak ki záporok és főként az Alföldön zivatarok. Az északnyugati, nyugati szél élénk lesz, néhol meg is erősödhet. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható.

Hidegfront éri el térségünket, de általában csak gyengébb panaszokat tapasztalhatnak a frontérzékenyek. Többeknél fordulhat elő fejfájás, görcsös panasz, koncentrálási probléma.

esosido2

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a platán, a kőris, valamint a tölgy pollenje sokfelé magas koncentrációban lehet jelen. A nyír pollenkoncentrációja jellemzően közepes marad, bár helyenként – elsősorban az ország északi részén – esetenként még elérheti a magas szintet. Elkezdődött a pázsitfűfélék pollenszórása, pollenkoncentrációjuk várhatóan lassan emelkedik, helyenként – elsősorban az ország déli részén – már elérheti a tüneteket okozó szintet. Alacsony-közepes mennyiségben jelen van még a fűz, a gyertyán, a bükk, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony-közepes szintet ér el.

Forrás: met.hu