Gombapaprikás galuskával 2012-07-12 Blog Megosztás: Tweet Egy gombapaprikás galuskával ebédre vagy vacsorára? Íme, a recept és már készítheted is! Hozzávalók: – 40-50 dkg sampinyon gomba – 1 pohár (2-3 dl) tejföl, vagy joghurt – zacskós pörkölt por A galuskához: – hagyományos nokedli-tészta alap – plusz 2-3 evőkanál búzadara – 1 csomag kapor – evőkanálnyi zsiradék. Elkészítése: A gombáknak a szárát levágjuk, majd sós vízben áztatjuk. Utána erősen megkefélve letisztítjuk, s héját nem lehúzva a fejeket negyedekre daraboljuk. A pörkölt porból az ajánlás szerint pörkölt alapot készítünk, melybe a gombák szárát beledaraboljuk. Mikor megpuhult botmixerrel leturmixoljuk. Végül a darabolt gombafejeket beledobjuk, s így együtt puhára pároljuk. Ízlés szerint a végén joghurttal, vagy tejföllel behabarjuk, hogy paprikás jellegét megkapja. Hagyományos módon nokedli-tésztát készítünk, melybe 2-3 kanál búzadarát teszünk, sűrűség szerint. Ezt húsvágó deszkáról, kanállal vagy késfokával a forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. A frissen vágott zöldkaprot egy kanálnyi zsiradékon megdinszteljük és ebbe a leszűrt, leöblített galuskát beleforgatjuk. Forró tányérra ízlésesen tálaljuk a gombapaprikással. vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3); Forrás: