Ehető csészék a LaVazzatól 2012-08-07 Blog Megosztás: Tweet Az egyik híres kávécég egy újfajta technikát dolgozott ki, aminek következtében ténylegesen elfogyaszthatjuk a kávénkat, méghozzá a csészével együtt. Valószínűleg sokan találkoztak már az ehető csészék képével valamelyik közösségi portálon. A kis csészék még csak Olaszországban kaphatók, ám ha beválnak, akkor világszerte forgalomba fognak kerülni. De, hogy mégis mi ez? A csészék alapötlete egy venezuelai tervező, Enrique Luis Sardi fejéből pattantak ki és egy torinói pékség cukrásza, Cataldo Parisi segített a kivitelezésben, mindezt a híres kávéval foglalkozó LaVazza kutatóközpontjában. A csészék belsejében levő fehér cukormáz speciális fagyasztási technikájának köszönhetően a külső réteg nem szívja magába a folyadékot, mintegy szigetelőként hat és megakadályozza a tészta vizenyőssé válását. Ennek a technikának köszönhetően egyazon időben ihatunk kávét és fogyaszthatunk mellé süteményt. A fogyasztás folyamata egyszerű; „megiszod a kávét és megeszed a csészét” – írja tervező, Sardi. A sütemény csésze nem csak a kávéról szól! Prezentálni kívánja mindazon kutatásokat, melyeket a LaVazza központjában végeznek. Sokak szerint a csésze környezetvédelmi szempontból is hasznos, hiszen ennek köszönhetően nem kell műanyag poharat használni, ami később a kukában köt ki. Forrás: