Csokoládés kenyér a hollandok kedvence! 2012-05-23 Blog Megosztás: Tweet A holland konyha mellett, számos nemzet gasztronómiája is képviselteti magát országunkban. Mi most egy különlegességet mutatunk be, mely holland kakaóporral készül. Szerezd be a csokoládés kenyér hozzávalóit: 1 dkg friss élesztő, 185 ml 2,8%-os tej, 13 dkg cukor, 6 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé, 1 tojás, kb 30 dkg liszt, 1 ek. vanília kivonat, csipet só, 3 púpozott ek. átszitált holland kakaópor, 10 dk tejcsokoládé, 1 tk. fahéj. Elkészítés: A langyos tejet összekeverjük az élesztővel, teszünk bele 1 ek. cukrot és felfuttatjuk. Gőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal. Az élesztőt összekeverjük a tojással és a maradék cukorral, vaníliával, fahéjjal, csipet sóval. A lisztet összekeverjük az átszitált kakaóval, majd egy részét beleöntjük a tojásos masszába, majd belekeverjük az olvasztott csokoládét, végül a maradék lisztes keveréket is hozzáadjuk. A lényeg, hogy a szokásos kenyértésztánál nedvesebb lágyabb tésztát kapjunk. Hagyjuk a kenyeret 2,5 órán keresztül pihenni. Ezután keverjük újból át, tegyük bele az összetördelt tejcsokoládét és helyezzük el egy püspökkenyér formába (előzőleg tegyünk az aljára sütőpapírt). Kelesszük tovább a kenyeret még 1-1,5 órán át. 190 fokra előmelegítet sütőben kb. 35 perc alatt süssük készre a kenyeret. vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3); Forrás: