Amerikai sajttorta

Egy finom sajttorta délutánra? Az előkészítése csak 10 perc, így egy rohanós hétköznapba is beilleszthető ez a finomság.

Hozzávalók (egy közepes méretű kapcsos tortaformához):

– 1,5 bögre darált háztartási keksz
– 3 evőkanál barna cukor
– fél bögre olvasztott vaj
– 45 dkg natúr tejszínes krémsajt (vagy mascarpone)
– 1 bögre cukor
– 9 1 kiskanál vanília aroma
– 3 db tojás
– 2 evőkanál liszt
– negyed bögre zsírosabb tej

Fahéj Magazin

1. A darált kekszet a barna cukorral és az olvasztott vajjal összekeverjük, kerek kapcsos tortaformába szedjük, majd egyenletesen az aljára nyomkodjuk.
2. A töltelékhez a krémsajtot a cukorral, a vanília aromával és a tojásokkal elkeverjük, majd belekeverjük a lisztet és a tejet.
3. A tölteléket a keksztésztára öntjük és elsimítjuk.
4. 180 °C-os sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.Fahéj Magazin

Forrás: