Inkubátorházat építenek Várpalotán

Inkubátorházat építenek csaknem 300 millió forintos beruházással Várpalotán, az Európai Unió 150 millió forintos támogatásával.

A Balatoni Invest 2001 Kft. a helyi vállalkozások megsegítése, ezáltal a város gazdaságának élénkítése érdekében valósítja meg a programot – írták.
A létesítmény célja, hogy korszerű technikával felszerelt épületben, kedvezményes bérleti díjakkal és szolgáltatásokkal ideális feltételeket teremtsen a helyi és térségi mikrovállalkozások számára, biztosítva számukra a szükséges szakmai szolgáltatások hozzáférését.

A fejlesztés keretében egy A kategóriás, modern, akadálymentesített, bruttó 1985 négyzetméter teljes alapterületű, 1626 négyzetméter hasznos területű háromemeletes irodaház jön létre.
Az épület 35 irodahelységet, raktárt, tárgyalót, valamint konferenciatermet foglal magába, amelyhez 17 férőhelyes parkoló terület kapcsolódik. A XXI. századi technológiával működő irodaházban a falak és nyílászárók hőszigetelése, továbbá korszerű fűtésrendszer gondoskodik az alacsony üzemeltetési költségekről.

shutterstock_381609551

A működés első három évében a tervek szerint összesen 46 új munkahely létesül a betelepülő vállalkozásoknál; mindez csökkenti a térség foglalkoztatási problémáit, és hozzájárul a vállalkozási tevékenység megerősödéséhez a régióban – közölte a kft.
Hozzátették: a projekt által olyan intézményi infrastruktúra valósul meg, mely segítségével a város üzleti, szolgáltató és információs funkciója megerősödik.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.