Tarka tejszínes joghurt torta 2012-05-14 Blog Megosztás: Tweet Egy finom torta ebédre vagy vacsira mindig jól jön. De milyent süssünk? Íme, a tarka tejszínes joghurt torta receptje, mely könnyű, lágy és finom. Hozzávalók 16 szelethez: A tésztához: 10 dkg őrölt mandula, 5 dkg cukor, 10 dkg fehér csokoládé, 3 tojás, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 evőkanál rum, 1 teáskanál sütőpor. A töltelékhez: 6 dl joghurt, 2 dl tejszín, 10 dkg cukor, 25 dkg fekete ribizli, 30 dkg meggy, 4 őszibarack, 9 lap fehér zselatin, 1 zacskó vaníliás cukor Elkészítés: A vajat kikeverjük a cukorral és a rummal. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a felolvasztott csokoládét. A habbá vert tojásfehérjét és a sütőporral összekevert mandulát is a krémbe vegyítjük. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben, 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 45-50 percig sütjük. A ribizlit leszemezzük, a meggyet ki magozzuk. Az őszibarackot felszeleteljük. A zselatint vízbe áztatjuk. A joghurtot összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Belekeverjük a feloldott zselatint, és 30 percre hűvös helyre állítjuk. Amikor dermedni kezd, belevegyítjük a habbá vert tejszínt és a gyümölcsök 2/3-át. A kihűlt tortalap köré karimát pattintunk, és ráhalmozzuk a gyümölcsös krémet. Díszítésül rászórjuk a maradék gyümölcsöt. Fogyasztás előtt legalább 3 órára hűvös helyre állítjuk. vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3); Forrás: