Ködösítenek a szülők

A legtöbb szülő elismeri, hogy csak ködösítenek, mikor a gyerek olyasmit kérdez, amire nem tudják a választ, fedte fel egy brit tanulmány.

A szülők gyakran széttárt karral állnak az olyan kérdésekkel szemben, mint : ?Hogyan lesz az eső? Miért sós a tenger? Hol lakik az Isten? Mit esznek a hangyák?? A szülők negyede bevallotta, hogy ilyenkor kitalálnak valamit, vagy megpróbálják elterelni a gyerek figyelmét, hogy ne kelljen válaszolniuk.

Izgalmas, mikor a gyerekekben felébred a valódi kíváncsiság a környező világgal kapcsolatban, és elkezdenek kérdezősködni. De még a legegyszerűbbnek tűnő kérdésekkel is alaposan feladhatják a leckét.? ? idézte a Daily Express Jennie Lindon pszichológust.
16291
A legfontosabb, hogy fenntartsuk a gyermek kíváncsiságát, és terelgessük őket afelé, hogy maguk is kiokoskodják a választ némelyik kérdésre. Inkább mutassunk nekik irányvonalat, semmit, hogy megadjuk a konkrét választ. Így nem nekünk kell mindenféle furfanghoz folyamodnunk. Ráadásul segítjük a gyermekünket abban, hogy a gondolkodást eszközként használják. Meg kell tanulniuk boldogulni egyedül is a különböző lehetséges válaszok felfedezésével és kipróbálásával.? ? tette hozzá.

A 3 000 szülő bevonásával végzett felmérést a Classic Media rendelésére a OnePoll készítette el.  A Guess With Jess (Találd ki Jess-szel) gyermekműsor indulásához kapcsolódott, mely a CBeebies csatornán látható. A műsorban olyan tudományos és természettel kapcsolatos kérdések szerepelnek, melyet a 2-5 éves korosztály szokott feltenni.

Forrás: