Melegételek, zöldség-gyümölcs, fokhagyma és optimizmus

A Dr. Chen Patika szakértője szerint tehetünk a jelenlegi romló magyar egészségügyi adataink javulásáért.

Többek között változatos étkezéssel tudjuk biztosítani szervezetünk számára, hogy minden szükséges vitaminhoz, nyomelemhez és aminosav forráshoz jusson. A testünkben lévő sokmilliárdnyi különböző sejt vitamin- és nyomelem-igénye más és más, ezért annyira lényeges, hogy figyeljünk a sokszínű, változatos táplálkozásra. Egészségünk megőrzése érdekében együnk naponta többször, de keveset.

A legideálisabb a napi ötszöri étkezés; reggel lakjunk jól, együnk ebédre is jót, de vacsorára csak keveset! Sózzunk kevesebbet, és kerüljük az olajban sült ételeket. Együnk lassan, rágjunk nyugodtan, hogy az emésztés már a szájban elkezdődhessen.7016A hagyományos kínai gyógyászat alapelveit követve ajánlott kevesebb pácolt és füstölt ételt, valamint sokkal több friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani. Ha több antioxidánst juttatunk a szervezetbe, növeljük a sejtek természetes védekező- és ellenálló-képességét. A sok zöld növény fogyasztása pedig a klorofilltartalom (Green Master) miatt kedvezően hat a szervezetre, magyarázta a TCM szakértő.

A fokhagyma jótékony hatásáról már Magyarországon is rendkívül sokat lehetett hallani, érdemes tehát minél többet használni belőle főzés közben. A fokhagyma kellemetlen illatát nem kedvelők ugyanakkor nyugodtan fogyaszthatnak fokhagymaolaj-kapszulákat, ezáltal biztosítva a kedvező hatást. Hideg ételek helyett inkább a meleg folyadékokat javasolt előnyben részesíteni (levesek, kásák, szűztea, zöld tea stb.), mivel ezek tehermentesítik emésztőrendszerünket. Ugyanakkor az alkoholfogyasztás inkább kerülendő, különösen éhgyomorra, ekkor ugyanis a szeszesitalok rendkívüli módon károsítják a gyomor nyálkahártyáját. Emésztőrendszerünket gyógyteákkal érdemes támogatni.

Forrás: