A magzat szaglóérzékét édesanyja étrendje alakítja

A kisgyerekek szaglóérzékének kialakulását befolyásolja édesanyjuk terhesség alatti étrendje.

A Telegraph beszámolt egy már korábban is közismert tényről, mely szerint, amit a várandós nő fogyaszt, az hatással van gyermeke ízlésére. Most azonban egy egereken végzett kísérlet ennek a jelenségnek az okára is rávilágít, valamint arra, mindez hogyan hat a magzat szaglórendszerének fejlődésére.

A kutatás eredményenként az derült ki, hogy bizonyos illatok egyes glomerulusokat ? azaz a szaglószervben található érgomolyagokat, amelyek üzeneteket visznek az orrüregből az agyba ? arra ösztönöznek, hogy gyorsabban növekedjenek, mint a többi.14546A legerőteljesebb illat, amelyet egy magzat az anyaméhben érez, a saját édesanyjáé. Dr. Josephine Todrank arról számolt be, hogy a szaglórendszer fejlődési folyamata azért nagyon fontos, mert a kicsik így lesznek képesek megérezni saját édesanyjuk illatát a világrajövetelük után. A kutatás eredményeit a Proceedings of The Royal Society B. című folyóirat közölte.

Forrás: