Egyszerű húsvéti ételek 2012-03-22 Diéta Megosztás: Tweet A sok teendő közepette nem tudunk húsvétkor gasztro-csodákat varázsolni az asztalra, de ne legyen lelkiismeret furdalásunk, hiszen egyszerű ételekkel is kedveskedhetünk! Mindenképpen válasszunk az évszaknak és az ünnep hangulatának megfelelő alapanyagokat: ilyen lehet a sonka ecetes tormával, a tojás, a különféle zöldségek és saláták. Húsvét vasárnap reggel fogyasszunk füstölt vagy főtt sonkát frissen sült cipóval, főtt tojással és tormával! Ebéd gyanánt semmiképpen ne hagyjuk ki a bárányhúst sem, újkrumplival tálalva egyszerű, mégis az ünnephez méltó sülttel kedveskedhetünk vendégeinknek. Bárányt egyben is süthetünk, belsejét zöldséges töltelékkel telítsük! A bárányborda is rendkívül ízletes, s nagyon gyorsan elkészül. Sütés előtt pár órával a húsokat forgassuk friss fűszerekbe (rozmaring, frissen őrölt só és bors)! Tálalás előtt nem sokkal, a fűszerkéreggel bevont bordát süssük ki forró olajban! Az a jó, ha kissé rózsaszín marad a belseje. Halat különféle variációkban készíthetünk: akár sütjük, akár pároljuk, rizzsel, újkrumplival bizonyára tetszést aratunk! A mazsolás-vajas kalács desszertként hódíthat, de az étkezések között felszolgált aszalt gyümölcsök is illenek az ünnepi menüsorba. A gyerekeknek készítsünk sonkás vagy lazacos szendvicseket, biztosan jó étvággyal falatozzák ezeket az ínyencségeket! Arra buzdítanánk mindenkit, hogy készüljenek egyszerű étkekkel húsvétra, így rengeteg időt spórolhatnak meg, amelyet aztán a szeretteik körében, kipihenten tölthetnek! Forrás: