Mosógép tippek mindenkinek

Annak idején a ruhamosás volt az egyik legmegerőltetőbb házimunka. Nagyszüleinknek kézzel kellett kimosniuk a ruháikat. A gyorsan fejlődő technológiának köszönhetően ma már mosógépek segítik a ruhák tisztítását.

Előkészíti a ruháit, mielőtt beteszi őket a mosógépbe? / Fotó: elements.envato.com

1. Készítse elő a ruhákat, mielőtt a mosógépbe teszi őket

Előkészíti a ruháit, mielőtt beteszi őket a mosógépbe, vagy rögtön bedobja őket? Célszerű, ha kigombolja az ingeket, bezárja a cipzárakat, ellenőrzi a zsebeket és rögzíti a pántokat, mielőtt a ruhákat a mosógépbe teszi.

Ezzel megelőzheti, hogy a ruhái megsérüljenek, amíg a mosógépben vannak. Ha például a ruhákat begombolva hagyja, meglazulhat a gomblyukak körüli cérna. A tépőzáras pántokon megakadhat a szösz, ha nem zárja be őket megfelelően.

Ha azt szeretné, hogy ruháinak friss illata legyen, kipróbálhatja a legújabb trendet: mosóparfüm.

2. Előzetesen távolítsa el a ruhákon lévő foltokat

Sokan felteszik a kérdést, hogy „lehet-e fehérítőt tenni a mosógépbe, hogy kifehérítse a ruhákat?”. A válasz erre a kérdésre: igen. Tehet fehérítőt a mosógépbe, hogy kifehérítse a ruháit.

Azonban nem bízhat abban, hogy pusztán a fehérítő mosógépbe helyezésével eltávolítja a foltot a ruhákról. Ha foltos ruhák vannak a szennyesében, ajánlott először kézzel eltávolítani a foltokat, mielőtt a többi ruhához tenné őket. Az előzetes eltávolítás célja, hogy megelőzze a többi ruha elszíneződését is.

Lehet-e fehérítőt tenni a mosógépbe? / Fotó: elements.envato.com

3. Válassza szét a könnyű és a nehéz ruhákat

Azoknak, akik felteszik a kérdést, hogy „milyen ruhák mennek együtt a mosógépbe”? Fontolja meg, hogy több kosárral rendelkezik, hogy elkülönítse a különböző típusú ruhákat. A ruhákat anyaguk szerint is szétválogathatod. Az ingek gyakran könnyű anyagból készülnek. Az azonos anyagú ruhákat az ingekkel együtt rakhatja. Különítse el őket a vastagabb anyagból készült ruháktól, például a farmerektől és a kabátoktól.

Ezzel megakadályozhatja, hogy a könnyű típusok megsérüljenek. Ne feledje, hogy a farmereknek és a kabátoknak hosszabb ideig kell a szárítóban maradniuk, mint az ingeknek.

4. Tisztítsa meg a mosógépét

Bizonyára számos mosógépes tippről olvastál már, de az egyik legfontosabb tipp, amit szem előtt kell tartanod, hogy rendszeresen tisztítsd meg a mosógépedet. Elvégre a mosógépek fő célja a ruhák tisztítása, így azoknak is tisztának kell maradniuk.

A legjobb illatok érdekében használjon mosóparfümöket: ruhái még soha nem voltak ilyen illatosak.

(x)

Forrás: PR cikk