Akár klasszikus influenzáról, akár egyéb vírusos, bakteriális felső légúti megbetegedésről van szó, egy biztos, az étvágyunk is csökken.
Semmiképpen sem jó erőltetni az evést – ha nem kell annyit emészteni, a szervezetünk is többet tud pihenni –, de el kell látnunk a szervezetünket a szükséges tápanyagokkal. Ami pedig ennél is fontosabb, az a kiszáradás megakadályozása. Ilyenkor nemcsak kevesebbet eszünk és iszunk, hanem a láz és az izzadás hatására nagyon sok vizet is veszít a szervezetünk.
A legjobb hidratáló a víz, de segíthet a leves, a gyömbéres, mézes, gyógynövényes és citromos tea és a 100%-os, hozzáadott cukrot egyáltalán nem tartalmazó gyümölcslé.

Fotó: 123rf.com
A folyadék tehát adott, sok lehetőség áll rendelkezésünkre, de mit együnk?
Üres leves
Lehet csirke-, csont- vagy zöldségleves, érdemes az első tünetek megjelenésével elkezdeni üres levest kanalazni. Segít hidratálni a szervezetünket, nyugtatja az irritált torkunkat, melenget és a szorulást is megszünteti.

Fotó: 123rf.com
Fokhagyma
Sok kultúra évszázadok óta orvosságként tekint a fokhagymára. Több tanulmány szerint is van immunerősítő hatása, semmit sem veszíthetünk kipróbálásával.
Joghurt
Jó forrása a probiotikumoknak, ezek a hasznos baktériumok segítik az immunrendszerünk működését.

Fotó: 123rf.com
C-vitaminban gazdag zöldségek és gyümölcsök
Ez a vitamin híresen hatékony immunerősítő, és az élelmiszerekben található C-vitamint tudja a szervezetünk a legjobban feldolgozni. Együnk hát kaliforniai paprikát, citrusféléket, kivit és brokkolit!
Leveles zöldségek
A spenót, a kelfélék és a hasonló leveles zöldségek sok A-, C-, E- és K-vitamint tartalmaznak, amelyek mind immunerősítő hatásúak.

Foto:123rf.com
Zabkása
Egy forró tál zabkása nemcsak megnyugtatja a gyomrot, hanem táplál is, ugyanis a zabban sok a réz, a vas, a szelén, a cink, a rost és a fehérje.
Forrás: Ízes Élet