10 ötlet, amivel többet tudunk mozogni a mindennapokban

Nem vagy egyedül azzal, hogy próbálod kitalálni, hogyan illeszd be a testmozgást a napodba. A lényeg, hogy némi furfanggal kell beütemezni a testmozgásra szánt időt – különben nem fog megtörténni. Az alábbiakban megmutatjuk, hogy ez hogyan lehetséges.

Íme 10 módszer, hogy többet mozogjunk a mindennapok során anélkül, hogy több időt kellene elvenni a sűrű időbeosztásból!

1.LépcsőzzünkTudom. Ez annyira unalmas, és már milliószor hallottad. Mégis, nem véletlenül az egyik legjobb tipp.

A lift helyett a lépcsőzés növeli a pulzusszámot, segít az egyensúlyban, és javítja az alsó végtagok erejét. Ha erősnek érzed magad, és van pár perced, a vádli erősítése érdekében akár a lépcsőfokok szélén is végezhetsz néhány sarokemelést, vagy lépcsőzhetsz kettesével.

mobiltelefon

Foto:pixabay.com

2. Gyalogos találkozók 
Ha otthonról dolgozol, vagy áttértél a virtuális konferenciahívásokra, naponta egy hívás idejére iktass be egy sétát.

Ha nincs szükséged arra, hogy egy képernyőt bámulj és táblázatokat nézz, dugd be a fejhallgatót, dugd a zsebedbe a telefonodat, és oldd meg a világ problémáit egy séta közben. Ez egy remek módja annak, hogy feldobja a napi rutinját. Ha pedig irodában dolgozol, vidd el a személyes megbeszéléseket sétára. A közös séta fokozza az összetartást, és kutatások szerint a séta fokozza a kreativitást és növeli a szellemi éleslátást.

3. Bevásárlókocsis tréning
Sokszor csinálom ezt, és néha furcsán néznek rám, de hé – elfoglalt nő vagyok, és az időm drága!

Ha bevásárolsz, próbáld ki, hogy a bevásárlókocsiba kapaszkodva sétálsz a szupermarket folyosóin. A bevásárlókocsi jó támaszték, és egy menetben körülbelül 10-20 fekvőtámaszt tudsz csinálni, attól függően, hogy milyen hosszúak a szupermarket folyosói. Rajta, meglepően szórakoztató!

Nem minden mozgás jó neked

4. Ülj labdán
Cseréld le az irodai székedet egy nagy labdára. Segíteni fog a hátfájáson, javítja a testtartást, a labdán ülve pedig végezhetsz néhány nyújtást a nyakad, a medencéd és a gerinced karbantartására.

Próbáld ki a hulahoppkarikás mozdulatokat, valamint a medence fel- és lehúzását, hogy segítsen beizzítani a törzs stabilizálóit. Ha hasizomgyakorlatokat is szeretnél végezni, próbálkozhatsz ülő meneteléssel vagy más gyakorlatokkal a labdán – mindezt az íróasztalnál ülve!

5. Parkolj messze
Bár a biztonság az első, de ha biztonságos és jól megvilágított területen vagyunk, fontoljuk meg, hogy távolabb parkoljunk annak a helynek a bejáratától, ahová megyünk. Ha itt-ott néhány perc sétát is beiktatsz, az idővel összeadódik, és növelheti a napi lépésszámodat!

A cikket folytatjuk.

 

 

 

Forrás: Napidoktor.hu