Készülj a Valentin napra! 2015-02-10 Blog, Egészséges otthon Megosztás: Tweet Február 14.-e Valentin nap. Ha igazán romantikus meglepetést szeretnél kedvesednek, íme, egy kis összeállítás tippekkel, ötletekkel. Először is szerezd be a kellékeket a dekorációhoz. Szükséged lesz a lakás díszítéséhez léggömbökre, minél több piros színű és lehetőleg szívecskés formát válasszál. Ezeket helyezd el a lakás több pontján. Vegyél sok flittert, piros dekorációt, és szükség lesz még sok piros gyertyára. Kezd el feldíszíteni a lakást akár minden részét, de elég a bejáratot, és a nappalit dekorálni. Virágot ne vegyél, azt úgyis hoz a párod./remélhetőleg/ Érdemes már délelőtt romantikus sms.-t küldeni, neki, hogy egy kicsit rákészüljön a Valentin napra. Pl.: A szerelmes némán szól a szív szavával. Hallgat. Figyel. És e két szóval vall igaz szerelmet! Jó érezni azt, hogy szeretlek, nagyon és egyre jobban. Ott bujkálni a két szemedben, rejtőzködni a mosolyodban. Érezni, hogy szemeid már szememben élnek és néznek. S érezni azt, ha szép, veled szép, s csak veled teljes az élet, Mert hisz csak egymást szeretve lehetünk boldogok. Az angyalok úgy hívják: égi gyönyörűség. Az ördögök úgy nevezik: pokoli kín. Az emberek azt mondják: szerelem. Akár reggel kis cetlit is elrejthetsz neki a táskájában. Miután elküldted az sms.-t és kész a dekoráció, vásárolj be az esti vacsorához. Íme, a menü: Előétel: Rákkoktél: 10 szelet szendvicskenyér, Pirítós, folyami rák (friss, konzerv, vagy fagyasztott), vaj, besameles sajtmártás. A friss rákot sós vízben megfőzöm (ha konzerv, akkor lecsepegtetem, ha fagyasztott, akkor felengedem) és összevagdalom. A szendvicskenyereket megpirítom, átlósan kettévágom és megvajazom. Megszórom a rákdarabokkal és rákenem a besameles sajtmártást. Kivajazott tepsiben KB 10 perc alatt készre sütöm. Előre előkészíthető és a vendég érkezésekor csak a sütőbe kell tenni. Leves: Eperkrém leves Hozzávalók: 30 dkg friss eper, 2 dl tejszín, 5 dl tej, 1 evőkanál cukor, 2 tojásfehérje Elkészítése: A megtisztított eperből néhány szép szemet félreteszünk, a többit összeturmixoljuk. A pépet fedő alatt kicsit megpároljuk, majd hozzáadjuk a tejet. Forrás után rögtön levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a felhabosított tejszínt. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A hideg leves tetejére kis felhőket rakunk belőle. Tálalás előtt egész szem eperrel díszítjük a levest. Megjegyzés: A tojáshabot tálalás előtt maximum fél órával készítsük el, és tartsuk hűtőben. Főfogás: Libamáj sütve: A libamájakat megtisztítjuk, lemossuk, leitatjuk, majd forró libazsírban mindkét oldalát 2-3 percig sütjük, míg a közepe is éppen picit megsül (már nem véres). Ilyen egyszerű, de milyen finom! Amit viszont nem szabad: A zsírba vizet tenni; kemény lesz a máj a víztől. Ha megsózzuk, azt közvetlenül a sütés előtt tegyük; ha állni hagyjuk a sóval, levet ereszt és sütéskor megkeményszik. Sütés közben a májat megszúrni; ha átsült, ruganyos lesz, ezt a villa hátával érzékelhetjük. Ha túlsült, a ruganyossága elvész, kemény lesz, a pingponglabda is visszapattanna róla:-) Olajban, vajban, margarinban, disznózsírban sütni; ez elveszi az ízét. Ne süssük boltban vett libazsírban sem, ez vizet tartalmaz, amitől megkeményszik a májacska. Én legjobban kacsahájból sütött zsírral szeretem. Legtöbbször sült húsok mellé adjuk (pl. a világhírű Gundel-féle Budapest bélszín), de önmagában is megállja a helyét. Nem is beszélve a jó libazsíros kenyérről, amelyre vékony szeletben rátesszük! Mmmmm! Kacsa- vagy pulykamájból is majdnem ilyen finomat készíthetünk. A csirkével más a helyzet, az sose éri el ezt az íznívót. Desszert: Tejszínhabos-epres szívtorta Hozzávalók 1 szívhez: 1 piskóta tortalap, 30 dkg eper, 1/2 l tejszín, 2 evőkanál pisztácia, 20 dkg eperlekvár a díszítéshez: virág alakú tortadíszek Előkészítés: A tortalapot szív alakúra kivágjuk, majd vízszintesen három lapra vágjuk. Az epret megmossuk, leszárítjuk, és félbevágjuk. A tejszínt keményre verjük. A pisztáciát durvára törjük. Elkészítés: Az egyik tortalapot tálra tesszük, megkenjük az eperlekvár felével, rátesszük a második tortalapot, megkenjük a maradék lekvárral, és ráhelyezzük a harmadik tortalapot. A torta tetejét és oldalát vastagon bekenjük a tejszínhabbal. Az epreket virágszerűen a torta tetejére rakjuk. Megszórjuk a pisztáciával, rátesszük a virág alakú tortadíszeket, és azonnal tálaljuk. Mindegyik fogásból csak kis mennyiséget szervíroz. Hűts be egy üveg finom pezsgőt a hűtőbe, és tegyél félre néhány epret. Eljött az este. Vedd fel a legszexisebb ruhádat, teríts meg szépen, dekoráld fel az asztalt szívecskékkel, gyertyával, rózsaszirmokkal, de azért ne vidd túlzásba, hagyj helyet az ételnek. Amikor megjött életed párja, vezesd be a vacsora helyszínére, és kezd el felszolgálni az előételt. Lehetőleg előzőleg készíts össze mindent egy helyre, hogy ne kelljen fél órát töltened a konyhában a két fogás között. Előétel, leves, főfogás és a végén a desszert. Közben kapcsolj be egy kis romantikus halk zenét. A végén igyatok pezsgőt, vagy táncoljatok. A lényeg hogy csak egymással foglalkozzatok. Az estére még tervezhetsz egy romantikus fürdést együtt, ehhez dekoráld fel a fürdőszobát gyertyákkal, vigyél be két pohár pezsgőt, tegyél a fürdővízbe egy illatos fürdőhabot, és szóra tele a fürdővizet rózsaszirmokkal. Az este végén pedig vedd fel a legszexisebb fehér neműdet, és a többit a fantáziádra bízom. Túl giccsesen hangzik? Hidd el, ha szívből teszed nem lesz az, de életed legszebb és legromantikusabb estéje lehet. Ne várjuk el mindig férjünktől, vagy párunktól hogy ők intézzék a Valentin napot, lepjük meg őket egy igazi romantikus estével. Forrás: