Variációk fánkszezonra 2013-11-18 Egészséges otthon Megosztás: Tweet Eljön lassan a tél és a fánkok ideje. Lássunk néhány kedvencet! Túrófánk Hozzávalók (4 személyre): 25 dkg túró 20-25 dkg liszt 2 db tojás 5 dkg cukor 1 kávéskanál sütőpor fél db citrom héja lereszelve 1 kávéskanál vanília eszencia olaj a sütéshez A túrót áttörjük, a tojást a cukorral habosra keverjük. Összedolgozzuk a túrót, a tojást, a cukrot, a citromhéjat, a sütőport és a vaníliát, majd apránként hozzáadjuk a lisztet (lehet, hogy a megfelelő állag eléréséhez nem fog kelleni az összes). Gombócokat formázunk, majd forró olajban kisütjük a fánkokat. Tipp: Savanykás lekvárokkal (ribizli, vörösáfonya) harmonizál a legjobban. Almafánk Hozzávalók (4 személyre): fél kg alma 30-35 dkg liszt 2 db tojás 5 dkg cukor 2 evőkanál sütőpor fél db citrom leve olaj a sütéshez Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd rögtön meglocsoljuk a citromlével. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd az összes hozzávalót összedolgozzuk. A lisztet apránként adjuk hozzá, nem biztos, hogy kell majd az összes! Fél órát állni hagyjuk, ha túl sok levet eresztene időközben az alma, adhatunk hozzá sütés előtt még egy kevés lisztet. Forró olajban kisütjük a fánkokat, tálaláskor a tetejüket fahéjas porcukorral szórjuk meg. Forrás: