Fűszeres sütőtökkrémleves 2012-10-10 Blog Megosztás: Tweet A sütőtök mellett sosem lehet unatkozni! Igen változatos és sokrétű alapanyag, amelyből édes és sós, hideg és meleg étel egyaránt készíthető. Az alábbi leves igazi közel-keleti ízvilágot idéz meg. További sütőtökös finomságok a Fahéj aktuális, őszi számában! Recept: Sztanó Orsolya Hozzávalók (3-4 személyre): – 15 dkg vaj – kb. 1 liter zöldség vagy hús alaplé – 2 fej vöröshagyma apró kockákra vágva – 1 dl fehérbor – 30 dkg grillezett sütőtökkocka – 2 dl tejszín – fűszerek, mindenből 1-2 csipet ízlés szerint: fahéj, szegfűszeg, koriander, sumac, curry Elkészítési folyamat: 1. Egy közepes lábasban megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a hagymát. Üvegesre pirítjuk. 2. Ezután hozzáadjuk a sütőtököt a fűszerekkel és a borral. Gyakori kevergés mellett pirítjuk, majd felöntjük az alaplével és összeforraljuk. 3.Botmixerrel összeturmixoljuk. 4. Visszatesszük a tűzre, hozzáöntjük a tejszínt, majd visszaforraljuk. Pirítóssal és pitával is nagyon finom. Forrás: