Fűszeres sütőtökkrémleves

A sütőtök mellett sosem lehet unatkozni! Igen változatos és sokrétű alapanyag, amelyből édes és sós, hideg és meleg étel egyaránt készíthető.

Az alábbi leves igazi közel-keleti ízvilágot idéz meg.

További sütőtökös finomságok a Fahéj aktuális, őszi számában!

Recept: Sztanó Orsolya

Fahéj Magazin

Hozzávalók (3-4 személyre):

– 15 dkg vaj

– kb. 1 liter zöldség vagy hús alaplé

– 2 fej vöröshagyma apró kockákra vágva

– 1 dl fehérbor

– 30 dkg grillezett sütőtökkocka

– 2 dl tejszín

– fűszerek, mindenből 1-2 csipet ízlés szerint: fahéj, szegfűszeg, koriander, sumac, curry

Elkészítési folyamat:

1. Egy közepes lábasban megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a hagymát. Üvegesre pirítjuk.

2. Ezután hozzáadjuk a sütőtököt a fűszerekkel és a borral. Gyakori kevergés mellett pirítjuk, majd felöntjük az alaplével és összeforraljuk.

3.Botmixerrel összeturmixoljuk.

4. Visszatesszük a tűzre, hozzáöntjük a tejszínt, majd visszaforraljuk. Pirítóssal és pitával is nagyon finom.Fahéj Magazin

Forrás: