Mmm! – Paleo jégkrém banánból és mandulavajból 2018-07-03 Blog, Diéta, Egészséges otthon, Otthon Megosztás: Tweet Talán első hallásra bonyolultnak hangzik, de nagyon egyszerű elkészíteni. Tökéletes paleo jégkrémet kapunk kevés összetevő és munka segítségével – az eredmény meglehetősen ínycsiklandó! Szeretnénk valami finom édességet, de kevés kalóriával, egészséges összetevőkkel? Próbáljuk ki a Paleo jégkrémet, mandulavajjal és nyers banánnal. Az eredmény: tejmentes, krémes desszert, lágy fagylalt állaggal. Mire van szükségünk a Paleo jégkrémhez? 5-6 fagyasztott banánra; nyers mandulára (ami helyett más dióféle is jöhet – ha nem szeretnénk beletenni egyáltalán, akkor napraforgó maggal is helyettesíthetjük). A banánokat hámozzuk meg és tegyük dobozba a lefagyasztáshoz. Hagyjuk a fagyasztóban pár órára, vagy éjszakára. Ha mandulavajat készítünk, használjunk 1-2 csésze mandulát a tisztességes mennyiség eléréséhez. Annyit adjunk a Paleo jégkrémhez, amennyit szeretnénk. Amennyiben előre gyártott mandulavajat alkalmazunk, az íz szerint adagoljuk. Nutellás ízvilágot is készíthetünk mogyoró, valamint egy kis kakaópor használatával. A dióféle-mentes verzióhoz napraforgó vajat vagy tökmag vajat szerezzünk be. Ha minden készen áll, a nyers mandulát élelmiszer robotgéppel krémes, lágy állagúvá dolgozzuk, hogy létrehozzuk a mandulavajat. 5-10 perc alatt elkészülhetünk vele. Töltsük egy tégelybe és tegyük a hűtőbe. A Paleo jégkrém végleges formájához hagyjunk egy kevés mandulavajat a gépben és adjuk hozzá a vágott, fagyasztott banánt. Keverjünk össze! Addig dolgozzunk vele, amíg kellemes, krémes állagúvá nem tesszük. Ha szükséges, adjunk hozzá a végén egy kis extra mandulavajat! Jó étvágyat a Paleo jégkrémhez! Forrás: https://napidoktor.hu/index.php