Bólét – gyorsan 2012-08-09 Blog Megosztás: Tweet Hirtelen összejöttek a barátok, a szomszédok és néhány családtag is arra vetődött, ebben a nagy melegben pedig jól esne valami finom ital? Hozzávalók: – tonic – grenadine – sárgabaracklikőr – málnaszörp – egyszerű citromos limonádé – száraz rizling – vegyes gyümölcs – mélyhűtött – friss gyümölcs – száraz pezsgő Elkészítés Mindenképpen olyan tálalásra alkalmas edényt válasszunk, amibe az alkoholos alap és a gyümölcs is belefér – ebbe kell ugyanis összekevernünk az alap hozzávalóit. Ha mélyhűtött gyümölcsöt használunk, akkor ezt még jeges állapotában tegyük az alaphoz, mert így kellemesen lehűti a levet. Ha friss gyümölcsöt használunk, ami akkor a legjobb, ha a hűtőben pihent, akkor az alapot érdemes korábban elkészíteni, és lehűteni, ha erre nincs időnk, használjunk jégkockát. Aki a gyümölcsöt inkább puhán szereti, az áztassa az alaplében 2 -3 órán keresztül. Tálalás Tálalásnál ebből a sűrű gyümölcsös léből a poharakat feltöltjük a kétharmadukig, és ehhez öntünk még egyharmadnyi pezsgőt vagy proseccót. Csak annyit készítsünk, amennyit éppen megiszunk, így a bólé mindig frissen élvezhető! vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3); Forrás: