Amerikai sajttorta 2012-08-06 Blog Megosztás: Tweet Egy finom sajttorta délutánra? Az előkészítése csak 10 perc, így egy rohanós hétköznapba is beilleszthető ez a finomság. Hozzávalók (egy közepes méretű kapcsos tortaformához): – 1,5 bögre darált háztartási keksz – 3 evőkanál barna cukor – fél bögre olvasztott vaj – 45 dkg natúr tejszínes krémsajt (vagy mascarpone) – 1 bögre cukor – 9 1 kiskanál vanília aroma – 3 db tojás – 2 evőkanál liszt – negyed bögre zsírosabb tej 1. A darált kekszet a barna cukorral és az olvasztott vajjal összekeverjük, kerek kapcsos tortaformába szedjük, majd egyenletesen az aljára nyomkodjuk. 2. A töltelékhez a krémsajtot a cukorral, a vanília aromával és a tojásokkal elkeverjük, majd belekeverjük a lisztet és a tejet. 3. A tölteléket a keksztésztára öntjük és elsimítjuk. 4. 180 °C-os sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Forrás: