Sárgabarackos csokoládétorta

Egy finom sárgabarackos csokoládétorta ebédre vagy vacsorára? Íme, a tuti recept!

Hozzávalók:

A tésztához:

– 6 tojássárgája

– 10 tojásfehérje

– 15-15 dkg kristálycukor és darált dió vagy mandula

– 10 kanál liszt

– 8 dkg étcsokoládé.

A krémhez:

– 3 dkg vaj

– 5 dl tejszín

– 8 dkg étcsokoládé,

A díszítéshez: csokidara, sárgabarack darabkák.

A tojásfehérjét a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. A maradék cukrot a tojássárgákhoz keverjük, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert diót vagy mandulát, az olvasztott csokoládét és a habot. A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük, és előmelegített sütőben, nyitott sütőajtónál megsütjük.

A krémhez megolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük a felmelegített tejszínt, és állandóan kevergetve felforraljuk, majd hozzáadjuk a vajat, és lehűtjük. A kihűlt tésztát három lapra vágjuk, úgy hogy az alsó rész legyen a legvastagabb. Megtöltjük a krémmel, az oldalát és a tetejét is bevonjuk, és megszórjuk csokidarával, végül a csokoládétorta tetejét, barackdarabkákkal kirakjuk.

vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);

Forrás: