Süssünk levendulával!

A nyári sütemények, desszertek, fagyik és szörpök egyik legdivatosabb ízesítője a levendula. Rusztikus hangulat világoslilában – biztos siker minden alkalomra!

További levendulás sütemények és levendulával készített lakásdekorációs ötletek a Fahéj magazin nyári számában.

Csokoládémousse levendulás habcsókkal

Hozzávalók (6 adaghoz):

– 4 dl teljes tej

– 3 dl habtejszín

– 10 dkg cukor

– 4 db tojássárga

– 1 evőkanál kukoricakeményítő

– 22 dkg étcsokoládé felaprítva

Fahéj Magazin

A habcsókhoz:

– 2 db tojásfehérje

– 1 csipet só

– 4,5 dkg cukor

– 1 teáskanál szárított levendula

– 1-2 csepp lila ételfesték

1. A tejet, a habtejszínt és a cukor felét feltesszük főni egy lábasba. A tojássárgákat a cukor másik felével és a kukoricakeményítővel világosra keverjük. Ha a tejes keverék felforrt, folyamatos keverés mellett a tojássárgás részhez öntjük, majd az egészet visszaöntjük a lábasba és besűrítjük.

2. Az étcsokoládét egy nagy tálba tesszük, fölé egy szűrőt helyezünk, ráöntjük a tejes krémet. Várunk egy percet, hogy a csokoládé olvadni kezdjen, majd simára keverjük. Ha langyosra hűlt, elosztjuk 6 szilikon- vagy egyéb formában.

3. Néhány órára a mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt egy órával a formákat kivesszük a mélyhűtőből, és a csokoládémousse-t kipattintjuk belőlük. Hagyjuk kiolvadni.

4. A habcsókhoz a tojásfehérjéket a sóval lágy habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd fényes, kemény habot verünk belőle.

5. A levendulát kézzel vagy mozsárban összetörjük, és az ételfestékkel együtt a habhoz adjuk.

6. Sima csöves habzsákba töltjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire csíkokat húzunk belőle. 2 és fél órát 95 fokos sütőben szárítjuk. Ha kihűlt, széttördeljük. A mousse mellé tálaljuk.

Fahéj Magazin

Forrás: