Süssünk levendulával! 2012-07-16 Blog Megosztás: Tweet A nyári sütemények, desszertek, fagyik és szörpök egyik legdivatosabb ízesítője a levendula. Rusztikus hangulat világoslilában – biztos siker minden alkalomra! További levendulás sütemények és levendulával készített lakásdekorációs ötletek a Fahéj magazin nyári számában. Csokoládémousse levendulás habcsókkal Hozzávalók (6 adaghoz): – 4 dl teljes tej – 3 dl habtejszín – 10 dkg cukor – 4 db tojássárga – 1 evőkanál kukoricakeményítő – 22 dkg étcsokoládé felaprítva A habcsókhoz: – 2 db tojásfehérje – 1 csipet só – 4,5 dkg cukor – 1 teáskanál szárított levendula – 1-2 csepp lila ételfesték 1. A tejet, a habtejszínt és a cukor felét feltesszük főni egy lábasba. A tojássárgákat a cukor másik felével és a kukoricakeményítővel világosra keverjük. Ha a tejes keverék felforrt, folyamatos keverés mellett a tojássárgás részhez öntjük, majd az egészet visszaöntjük a lábasba és besűrítjük. 2. Az étcsokoládét egy nagy tálba tesszük, fölé egy szűrőt helyezünk, ráöntjük a tejes krémet. Várunk egy percet, hogy a csokoládé olvadni kezdjen, majd simára keverjük. Ha langyosra hűlt, elosztjuk 6 szilikon- vagy egyéb formában. 3. Néhány órára a mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt egy órával a formákat kivesszük a mélyhűtőből, és a csokoládémousse-t kipattintjuk belőlük. Hagyjuk kiolvadni. 4. A habcsókhoz a tojásfehérjéket a sóval lágy habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd fényes, kemény habot verünk belőle. 5. A levendulát kézzel vagy mozsárban összetörjük, és az ételfestékkel együtt a habhoz adjuk. 6. Sima csöves habzsákba töltjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire csíkokat húzunk belőle. 2 és fél órát 95 fokos sütőben szárítjuk. Ha kihűlt, széttördeljük. A mousse mellé tálaljuk. Forrás: