Nyáresti sütőgetés

Végre itt a grillszezon! Egy kis rafinériával finomabbnál finomabb pácokat készíthetünk a grillezendő húsokhoz, de a köretekről se feledkezzünk meg!

További pácreceptek, grillköretek a Fahéj magazin nyári számában!

Sztanó Orsolya receptjei – www.facebook.com/Thewonderingchef

Barbecue mártás

Hozzávalók (4-5 szelet húshoz):

– 1 fej vöröshagyma apró kockákra vágva

– 3 gerezd fokhagyma apróra vágva

– 1 dl ketchup

– fél dl almaecet

– 2 evőkanál Worcestershire szósz

– kevés chilipor

– 3 evőkanál cukor

Fahéj Magazin

Egy kis lábasban megpirítjuk a hagymát a fokhagymával, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Gyakori kevergetés közben alacsony lángon addig főzzük, míg sűrű nem lesz.

Csirkeszárnyhoz és oldalashoz a legfinomabb szezámmal sütve.

Csirke-hagyma-szalonna nyárs

Hozzávalók (1 nyárshoz):

– 2 vastag szelet lilahagyma

– 3 vastag kocka csirkemell

– 3 közepes kocka szalonna

Sütés előtt szórjuk meg a nyársakat pirospaprikával és friss (vagy olajban eltett) medvehagymával.

Fahéj Magazin

Korianderes újkrumpli

Hozzávalók (3-4 személyre):

– 1 kg újkrumpli héjában megfőzve

– 1 marék friss korianderlevél

– 1 db citrom leve

– 1 evőkanál vaj

– só

1. A főtt burgonyákat félbevágjuk.

2. Egy serpenyőt helyezünk a grillre, megolvasztjuk a vajat, majd megpirítjuk benne a krumplikat. Megszórjuk a korianderrel, rácsepegtetjük a citromlevet és megsózzuk.

Fahéj Magazin

Forrás: